wypierdziany przez bolid
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
no jak tak kiedyś po wygranej f1 robercik "wypierdzi " dąbrowskiego to się popłaczę kurwa!
fajne, wrzucają w kompa test skrzyni biegów i silnika (odpowiednie obroty) klikają start i formułeczka robi hymnik.
ciekawostka:
"Skrzynia biegów zazwyczaj pracuje przy temperaturze dochodzącej do 130 stopni Celsjusza i musi przenieść około 5000 Nm na końcowy wał. Sama skrzynia waży mniej niż 40 kg i składa się z ponad 500 części; włącza się w to nie tylko funkcjonalność skrzyni biegów, ale także punkty mocowania do zawieszenia, tylna struktura zderzeniowa i wiele komponentów hydraulicznych.”
-Jak szybko w nowoczesnej Formule 1 skrzynia biegów seemless zmienia przełożenia?
Pod względem przeniesienia momentu obrotowego zmiana biegów odbywa się natychmiast (0 sekund, tzw. seemless). Czas potrzebny, aby części mechaniczne ukończyły swoją pracę wynosi 0,05 sekundy- co stanowi jedną trzecią czasu potrzebnego na mrugnięcie okiem. Przy 250 km/h bolid Formuły 1 w takim czasie może pokonać 3,5 metra, tj. dwie trzecie swojej długości. "
automaty w osobówkach raczej nie zmienią biegu w 0,05sec ;-(
ciekawostka:
"Skrzynia biegów zazwyczaj pracuje przy temperaturze dochodzącej do 130 stopni Celsjusza i musi przenieść około 5000 Nm na końcowy wał. Sama skrzynia waży mniej niż 40 kg i składa się z ponad 500 części; włącza się w to nie tylko funkcjonalność skrzyni biegów, ale także punkty mocowania do zawieszenia, tylna struktura zderzeniowa i wiele komponentów hydraulicznych.”
-Jak szybko w nowoczesnej Formule 1 skrzynia biegów seemless zmienia przełożenia?
Pod względem przeniesienia momentu obrotowego zmiana biegów odbywa się natychmiast (0 sekund, tzw. seemless). Czas potrzebny, aby części mechaniczne ukończyły swoją pracę wynosi 0,05 sekundy- co stanowi jedną trzecią czasu potrzebnego na mrugnięcie okiem. Przy 250 km/h bolid Formuły 1 w takim czasie może pokonać 3,5 metra, tj. dwie trzecie swojej długości. "
automaty w osobówkach raczej nie zmienią biegu w 0,05sec ;-(
właśnie jakiś chuj za oknem zrobił badum tsszz swoim pseudo skuterem.
pierdolone złamasy chuj wam w dupe... wrzuce cos to leci do było.pl pierdolcie się. nie znalazlem tam tego.. korupcja i przekręty nawet na tej stronie. chuja na was kładę.
adiemus36 napisał/a:
@Pacuxx
Chujowo szukasz, Twój problem.
Tylko ze jak już cos bylo to ktos podsyłał link ze to jest. a teraz? odrazu wydupcyli
Nie wiem jak wam ale mnie an usta rzuca się wyłącznie tekst z hymnu kazachstanu z borata -.-
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów