📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:02
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:11
🔥
Karyna I Sebix
- teraz popularne
🔥
Menel pedofil
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ale trzeba być zjebanym żeby rzucać butelkami w restauracji, co trzeba mieć w głowie żeby robić takie rzeczy
Treaz sobie porzuca, granatem w czołgi na Ukrainie.
donkapusta napisał/a:
Takich głupków nigdzie nie brakuje.
Alkohol robi sobie nawet z najbardziej ogarniętymi ludźmi to pomyśl co się dzieje z tymi mniej bystrymi..
W końcu zażyją kąpieli. Podobno do dziś nie wiedzą co to wanna. Tak samo jak ukry.
Gdzie tu jest sadyzm? To nie ten portal
mnie bardziej rozpierdala to czemu ta szyba nie byla hartowana tylko zwykla
encoder178 napisał/a:
mnie bardziej rozpierdala to czemu ta szyba nie byla hartowana tylko zwykla
Uderzył blisko górnej krawędzi i wystarczyło nawet na hartowane.
Miałem sytuację w robocie jak hartowana szyba 2.80x1 metr dosłownie wybuchła jak przy demontażu gość uderzył nią o podłogę z wysokości centymetra. Nie pękła, ale dosłownie wybuchła tak, że klamkę od tej szyby znalazłem kilka metrów dalej.
Bul_od_bytu napisał/a:
Uderzył blisko górnej krawędzi i wystarczyło nawet na hartowane.
Miałem sytuację w robocie jak hartowana szyba 2.80x1 metr dosłownie wybuchła jak przy demontażu gość uderzył nią o podłogę z wysokości centymetra. Nie pękła, ale dosłownie wybuchła tak, że klamkę od tej szyby znalazłem kilka metrów dalej.
wszystko spoko tylko szkło hartowane nie pęka, a rozwala się na drobny mak
encoder178 napisał/a:
Chyba właśnie to się stało. Jeśli jest hartowane i klejone to pęknie na milion części, ale zostanie w jednym kawałku
encoder178 napisał/a:
Czyli tafla szkła pęka rozwalając się w drobny mak 😂
d-_-bE.Prigozhin61 napisał/a:
Czyli tafla szkła pęka rozwalając się w drobny mak 😂
szklo hartowane w czasie produkcji bylo poddane takiemu stresowi, ze nie da sie go ani przeciac, ani nic bo się od razu rozsypie. Siatka cząsteczek jest tak ułożona w tym szkle, że pęknięcie oznacza całkowite rozpadnięcie się wszystkich wiązań lawinowo w jednym momencie w przeciwieństwie do zwykłego szkła, gdzie cząsteczki zastygły w całkowitym chaosie. W takim zwykłym szkle to możesz je nawet zarysować, jebnąć z łokcia i przeciąć w miejscu obrysowania. Tego nie zrobisz na szkle hartowanym bo od razu eksploduje, jezeli uda ci się jakimś cudem je zarysować.
Więc w skrócie - to co się stało na filmiku to reakcja zwykłego szkła na stres. Nawet, gdyby szkło hartowane było klejone, to po zniszczeniu nie byłoby przezroczyste, a bardzo popękane. W montażu szkieł hartowanych krawędzie się maskuje lub obudowywuje, aby nie wystawały i aby szkło nie mogło "wybuchnąć" po uderzeniu w nie. Zniszczenie szkła hartowanego byłoby bardzo widowiskowe, a woda nagle wylałaby się z każdej strony, a nie przez dziurkę. Więc tak, nie ma chuja, że to było szkło hartowane. Zwykłe grubsze szkło które ktoś rozbił butelką (ciężko byłoby to zrobić na szkle hartowanym bo mozesz nawet na nim stać i skakać)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów