Druga wojna światowa na kolorowych zdjęciach. Niby nic, ale z kolorem okazuje się nagle, że działo się to wszystko kurewsko niedawno.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hitler zasługuje na miano "antychrysta" prawdziwie przerażający geniusz....ile on zbudował i osiągnął! Co by było gdyby wygrał pod Stalingradem .. nawet nie chce myśleć!
a co by było gdyby był normalnym człowiekiem...
W kolorze to zupełnie inny człowiek
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Wynalazcą barwnej kliszy fotograficznej był Jan Szczepanik z Tarnowa. Jako, że nie miał co z tym zrobić odsprzedał prawa dla Kodaka i Agfy. Pierwsze partie kolorowych klisz Niemcy puścili tuż przed II wś. do sprzedaży i tak jak teraz , tak wtedy - byli fanatycy nowinek technicznych. Pierwsze klisze były do bani i jeden gościu zwrócił je do Agfy z wielkimi pretensjami co mu za gó*no sprzedali, więc w ramach zadośćuczynienia przesłano mu z firmy cały karton klisz. Chodził i strzelał foty jak popadnie a że akurat Hitler dochodził do władzy...no to łaził za nim i fotografował. Wywołał klisze ale wybuchła wojna. Niemcy przegrali - gość się wystraszył i wsadził do słoika klisze, zakopując go w ogrodzie. Bał się jak cholera, że prawda wyjdzie na jaw, że takowe foty posiada, więc nie wyciągał ich...aż do lat 70-tych...wtedy juz jako umierający dziadek, zawołał wnuka i wyjawił mu straszna tajemnicę.
Prosił, by to przekleństwo, wnuk odkopał i spalił.
Dziadek zmarł, wnuk za łopatę i....odkopał słój.
Jak zobaczył, tak zdębiał.
Klisze były w idealnym stanie.
Zgłosił się wnusio do magazynu LIFE - dostał za to kupę szmalu, tak, że jego rodzina już nie musi pracować a my, dzięki niemu, możemy zobaczyć te foty.
I pomyśleć, że Polak w tym maczał palce.
Prosił, by to przekleństwo, wnuk odkopał i spalił.
Dziadek zmarł, wnuk za łopatę i....odkopał słój.
Jak zobaczył, tak zdębiał.
Klisze były w idealnym stanie.
Zgłosił się wnusio do magazynu LIFE - dostał za to kupę szmalu, tak, że jego rodzina już nie musi pracować a my, dzięki niemu, możemy zobaczyć te foty.
I pomyśleć, że Polak w tym maczał palce.
polecam oglądać z tym podkładem
dodam że większość hitlerowców to byli normalni żołnierze którzy wykonywali tylko rozkazy
ale reszta to skurwysyny
dodam że większość hitlerowców to byli normalni żołnierze którzy wykonywali tylko rozkazy
ale reszta to skurwysyny
nie znoszę szkopów ale jedność narodu w dążeniu do wielkiego celu jest wspaniała
@hamusq
Przodkiem UE było ZSRR
Przodkiem UE było ZSRR
Jeśli jesteśmy już w tych klimatach to polecam japoński podkład
Niechaj narodowy socjalizm odrodzi się w Polsce!
Ku chwale wielkiej Polski!Ku chwale szczepu najwyższych!
Ku chwale wielkiej Polski!Ku chwale szczepu najwyższych!
Cytat:
Niestety w tym filmie nie ma nic związanego z Tuskiem, za to jeśli już teraz spojrzysz w lustro ujrzysz debila! A jak skończysz pisać takie bzdurne komentarze, to dostaniesz trąbkę gratis!!!Pomoże ktoś i podpowie w której sekundzie widać przodków Tuska?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów