📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Zaraz znajdzie się jakiś oszołom i stwierdzi, że jak czerwono, to pewnie lewacy.
Zupełnie nie rozumiem czemu odpalenie rac jak na jakimś stadionie miało by upamiętniać powstanie. Raca to jest jakiś jego symbol? Zabrakło im świeczek? Niedługo babciom na grobach będą stawiać, następny 1 listopada będzie przecudowny!
"Wiara Lecha w obchodach 95. rocznicy wybuchu Powstania Wielkopolskiego to nie tylko race, które zapłoną na Starym Rynku. To także 3500 zniczy, które zapłoną na grobach powstańców i w miejscach pamięci. Kilkadziesiąt z nich zostało odnowionych przez kibiców za pieniądze ze zbiórek organizowanych 1 listopada. W tym roku było to ponad 100 tys. złotych."
Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj
Wikmndfm napisał/a:
Zaraz znajdzie się jakiś oszołom i stwierdzi, że jak czerwono, to pewnie lewacy.
az dziw ze jeszcze zaden czujny lowca czerwonych tego nie zauwazyl
Co to kurwa za moda na napierdalanie racami i darcie mordy?
tihomax napisał/a:
Przydał by się tam ktoś kto zadał by tam wyrywkowo pytania na temat tego powstania, zapewne większość przyszła tam odpalić se race i nic poza tym, a pytający dostał by po gębie.
Co to kurwa za moda na napierdalanie racami i darcie mordy?
Zdziwiłbyś się kurwa gdyby odpowiadali.
~statystyczny Janusz Cebulski o tym doniosłym wydarzeniu.
~statystyczny Janusz Cebulski o tym doniosłym wydarzeniu.
Lepiej jak ty siedzieć przed kompem i szukać dziury w całym. Wychodzą na ulicę i oddają cześć w stosowny i charakterystyczny dla siebie sposób i chwała im za to bo widać że ktoś w tym kraju jeszcze pamięta i czynnie przypomina o tych co walczyli.
Lepiej jak ty siedzieć przed kompem i szukać dziury w całym. Wychodzą na ulicę i oddają cześć w stosowny i charakterystyczny dla siebie sposób i chwała im za to bo widać że ktoś w tym kraju jeszcze pamięta i czynnie przypomina o tych co walczyli.
@polik95 - fajny gest. Nieźle. Ale nadal nie tłumaczy mi to sensu i związku odpalania rac z pamięcią o powstaniu.
ps. Chyba że był jakiś epizod z racą w jego historii, to wtedy faktycznie się nie znam i nie powinienem się wypowiadać.
ps. Chyba że był jakiś epizod z racą w jego historii, to wtedy faktycznie się nie znam i nie powinienem się wypowiadać.
A w internecie jak zwykle najwięcej mądralińskich co dupę od kompa odrywa raz na ruski rok. Zawsze komuś musi coś nie pasować, ktoś coś zrobi żeby uczcić pamięć = źle, nikt nic nie zrobi = źle. Oj ludzie..
Mnie martwi, że z każdym rokiem kraje murzyńskie nabijają kolejne nieudane powstania i już niedługo Polska spadnie z podium
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów