Cała prawda wyszła na jaw.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
53 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Ale ma pierdolnięcie
taka ciekawostka, kurara chuj by mi i Wam zrobiła, działa tylko na osoby, które miały wcześniej kontakt (lub były dość blisko) z Trójżeńcem (taka roślina, która powoduje, że człowiek staje się na kurarę uczulony, a nie występuje w Europie).
To chyba ojciec Neymara
A skąd taka informacja? Tubokuraryna i pankuronium są wykorzystywane w znieczuleniach oraz zwiotczaniu mięśni przed zabiegami, a nigdy nie słyszałem, żeby anestezjolog dawał komuś trójżeńca.
PS.: Z resztą - odpowiednia dawka pankuronium (również bez trójżeńca) daje efekty takie, jak w aferze "łowców skór"
A skąd taka informacja? Tubokuraryna i pankuronium są wykorzystywane w znieczuleniach oraz zwiotczaniu mięśni przed zabiegami, a nigdy nie słyszałem, żeby anestezjolog dawał komuś trójżeńca.
PS.: Z resztą - odpowiednia dawka pankuronium (również bez trójżeńca) daje efekty takie, jak w aferze "łowców skór"
taka ciekawostka, kurara chuj by mi i Wam zrobiła, działa tylko na osoby, które miały wcześniej kontakt (lub były dość blisko) z Trójżeńcem (taka roślina, która powoduje, że człowiek staje się na kurarę uczulony, a nie występuje w Europie).
No kurwa jebłem. Podaj sobie dożylnie kurarę. Zakładam, że nie "miałeś wcześniej kontaktu Trójżeńcem", więc jesteś bezpieczny. I nie zapomnij o kamerze - będziesz gwiazdą...
no tak
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów