18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 45 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Indukcyjne topienie metalu
BongMan • 2012-05-10, 21:04
Nie wiem jak działa, ale fajnie wygląda. Zaczyna się od 0:35.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
j................l 2012-05-11, 13:24 1
I już się kurwa znawcy znaleźli , chodzące wikipedie , w dupe mać ...
Zgłoś
BIOSmaster 2012-05-11, 13:53 8
ten efek lepszy

"Kobieta jest jak kartka papieru. Anioł pisze z jednej strony, diabeł z drugiej, papier przebija, słowa się mieszają i robi się bigosik, którego nie można ani przeczytać, ani strawić."
Zgłoś
szczepan11600 2012-05-11, 14:15
grzanie zimne w dotyku ;D
Zgłoś
jedrzej152 2012-05-11, 15:01 1
CapitanAmerica napisał/a:

Ciekawsze byłoby gdyby tam palca potrzymał 90 sekund, tak jak ten kawałek żelastwa

No ja pierdole kurwa mać.... Człowieku o indukcji było chyba w gimanzjum... Jak sobie wsadzisz ten palec w dupe to bedziesz miał większe obrażenia niż po indukcji...

Sialallalala
Zgłoś
omicronns 2012-05-11, 15:18 2
@PISTOLERRO

1. "Powieżchnia"...

2. L to nie jest powierzchnia tylko długość przewodnika czynna tj. znajdująca się w strumieniu indukcji magnetycznej

3. Cały wzór jest o kant dupy rozbić bo dotyczy on przewodnika poruszającego się w polu magnetycznym, a w tym wypadku przewodnikiem jest jeden zwój zwarty czyli obrabiany kawałek metalu i nie porusza się on a jedynie jest umieszczony w solenoidzie, w zmiennym polu magnetycznym.

4. No i przede wszystkim wzór jest błędny bo wynikiem nie jest siła elektromotoryczna, a siła Lorentza, a L powinno być w pierwszej potędze.

@markop4321 Mądrze prawi.
Zgłoś
AmcieK. 2012-05-11, 16:03
Zwykła grzałka do wody :L no może trochę mocniejsza
Zgłoś
M................n 2012-05-11, 19:11
omicronns napisał/a:

@PISTOLERRO

1. "Powieżchnia"...

2. L to nie jest powierzchnia tylko długość przewodnika czynna tj. znajdująca się w strumieniu indukcji magnetycznej

3. Cały wzór jest o kant dupy rozbić bo dotyczy on przewodnika poruszającego się w polu magnetycznym, a w tym wypadku przewodnikiem jest jeden zwój zwarty czyli obrabiany kawałek metalu i nie porusza się on a jedynie jest umieszczony w solenoidzie, w zmiennym polu magnetycznym.

4. No i przede wszystkim wzór jest błędny bo wynikiem nie jest siła elektromotoryczna, a siła Lorentza, a L powinno być w pierwszej potędze.

@markop4321 Mądrze prawi.

Jest tak jak mówisz ale wiesz... nie zaglądałem do wiki tylko z głowy pisałem a o piecach to się uczyłem jakieś 10 lat temu i nie sprawdzałem przed napisaniem. Ot taki zew. I ten ortograf. No wstyd mi.
A tak w ogóle to strasznie mnie wkurwia jak ktoś z wiki wstawi definicję i myśli, że jest fajny. Tam każdy może sobie sam zajrzeć jeśli temat go na tyle interesuje.
Zgłoś
yeo1725 2012-05-11, 20:37
Jednorodne pole magnetyczne nie indukuje siły elektromotorycznej, a wręcz przeciwnie - tak jak napisał markop 4321, zmienne pole magnetyczne indukuje wirowe pole elektryczne. W tej takiej sprężynce widocznej na filmie płynie zmienny prąd, który wytwarza zmienne pole magnetyczne wewnątrz niej, które to właśnie pole powoduje przepływ prądu wewnątrz tego kawałka metalu. Prąd przepływający przez ten kawałek metalu rozgrzewa go.

@PISTOLERRO
No i właśnie dlatego jebłeś taką bzdurę, że się Faraday w grobie przewraca.
W gimnazjalnym uproszczeniu :wyindukowana siła elektromotoryczna jest równa szybkości zmian strumienia pola magnetycznego.
Zgłoś
M................n 2012-05-11, 20:39
Wiem. A Tesla wali głową w mur. Ale mój nieudany post mający niewiele wspólnego z prawdą pokazuje, że bardzo łatwo jest przez internet pierdolić głupoty do tępego ludu. 15 piw za bzdury wypowiedziane pseudofachowym językiem. Potwornie niski poziom inteligencji ludzi można kreować samemu, wystarczy rzucić gównem i wielu od razu zaczyna wierzyć. To chyba jakaś nowa choroba cywilizacyjna.
Zgłoś
yeo1725 2012-05-11, 20:56
Tu się muszę z tobą zgodzić. Ciemne ludy dostają galopującego pierdolca, gdy zobaczą jakieś wzory.
Gdyby ktoś, kto miał szczęście żyć, gdy nie było tej wylęgarni idiotów zwanych gimnazjami zobaczył, jaki jest teraz materiał np. z fizyki strzeliłby sobie w łeb.

A już całkiem załamuje widok obrazków na kwejku, gdzie te gimnazjalne imbecyle wklejają idiotycznie proste zadania z matematyki/fizyki komentując "Are you fuckin kidding me i przechylonym łbem" i inne "Oh God why".
Zgłoś
M................n 2012-05-11, 22:47
Mnie na szczęście gimbaza nie objęła swoją mocą. Ale fakt faktem, że poziom nauczania w Polsce nikczemnie schyla się w stronę upadku. Smutne to, bo niedługo nie będziemy mogli się pochwalić na arenie międzynarodowej wybitnymi umysłami. Sam obserwuję, że w rodzinie dalszej lub bliższej całkiem mądre dzieciaki zaczynają głupieć w wieku ok 11-12 lat. Myślałem, iż jest to efekt dorastania, pierwszego bunt ale nie. To szkoła i bezsensowne plany nauczania otępiają nam dzieci. Tak ograniczony schemat sprawia, że bardziej uzdolnione jednostki idąc za pędem reszty cały czas pozostają poniżej granicy swoich możliwości. Niestety ale uzdolnienie nie zrobi z nich klasy inteligenckiej. Do tego trzeba jeszcze pracy nad sobą A i rodzice coraz częściej nie zwracają na to uwagi. Temat rzeka. I nie wiele wspólnego ma z piecem indukcyjnym więc zakończę na tym dywagacje z mojej strony.

Ale wstyd z tym pierwszym postem, niech ktoś to usunie proszę...
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów