18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Indukcyjne topienie metalu
BongMan • 2012-05-10, 21:04
Nie wiem jak działa, ale fajnie wygląda. Zaczyna się od 0:35.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
tomek1973 2012-05-10, 21:26
indukcja to jest moc!!!!!!!! mamy w robocie piecyk indukcyjny 10 KW 6 kg srebra topi w 5 minut

Najlepszym lekarstwem jest woda. Dwie krople na szklankę WÓDKI i wszystko mija jak ręką odjął...
Zgłoś
terkrol1 2012-05-10, 21:30 11
Dobre lufki opalać...
Zgłoś
takija 2012-05-10, 21:37
Mamy piecyk indukcyjny na warsztacie do grzania stali na elementy ozdobne...zajebista sprawa
Zgłoś
think666 2012-05-10, 22:02 5
Ręka trupa...

"drodzy userzy, jeśli wasz humor jest tak krótki jak długość waszych penisów, szczerze ubolewam."
Jacy moderatorzy tacy userzy.
Zgłoś
C................a 2012-05-10, 22:32
Ciekawsze byłoby gdyby tam palca potrzymał 90 sekund, tak jak ten kawałek żelastwa
Zgłoś
A................N 2012-05-10, 22:33 4
Mam piec indukcyjny w łazience. Dobrze gotuje zupe.
Zgłoś
j................3 2012-05-10, 23:36
terkrol to musi być wykonane z przewodnika
Zgłoś
BMWswap 2012-05-11, 0:16
ok, ale to musi byc cos metalowego, co przewodzi prąd? co sie stanie z np. palcem? stanie się coś? wytłumaczcie mi
Zgłoś
matik1993 2012-05-11, 3:04
Dobra wiem jak już rozgrzać stal nie robiąc przy tym dymu, idę wykuć jakiś miecz w piwnicy
Zgłoś
McMenel 2012-05-11, 9:43
jaras0303 napisał/a:

terkrol to musi być wykonane z przewodnika

A z czego składa się ludzkie ciało jak nie w 80% z przewodnika.
Zgłoś
M................n 2012-05-11, 11:19 20
Wsad musi być wykonany z materiału przewodzącego,ferromagnetycznego, lub obdarzonego magnetyzmem szczątkowym . Żaden plastik, drewno, palec nie będzie się grzać.
Zasada działania: Jeżeli w jednorodnym polu elektromagnetycznym umieścimy materiał przewodzący to zaindukuje się w nim siła elektromotoryczna o wartości:
E=B*I*L^2 gdzie
E- siłae elektromotoryczna
B- wartość indukcji
I-prąd płynący przez materiał
L ^2-powieżchnia działania indukcji na materiał.
W normalnych warunkach materiał zacząłby się poruszać i we wzorze zamiast L^2 byłoby samo L ale tu nam nic się nie porusza. Co za tym idzie? A no to , że cała wartość prądu indukowanego wytracana jest na oporze własnym wsadu co generuje bardzo wysokie temperatury.
Gdyby nadal ktoś nie rozumiał to piszcie. Wyjaśnię lepiej.
A tak na marginesie to to jest akurat hartowanie indukcyjne a nie topienie. Popraw.
Zgłoś
markop4321 2012-05-11, 12:42
BongMan napisał/a:

Nie wiem jak działa, ale fajnie wygląda. Zaczyna się od 0:35.

Urządzenie to wykorzystuje zjawisko powstawania prądów wirowych pod wpływem zmiennego pola magnetycznego. Podstawowy piec indukcyjny składa się z układu sterowania i blokady, generatora LC, zasilacza i wzbudnika (induktora). Układ sterowania i blokady zabezpiecza zasilacz i generator przed zwarciami oraz nadzoruje i koordynuje pracę pieca indukcyjnego. Generator wytwarza sygnał o dużej częstotliwości. Zasilacz zapewnia odpowiednie napięcie do generatora. Wzbudnik(cewka indukcyjna) jest połączony z generatorem i wytwarza zmienne pole magnetyczne. Przedmiot nagrzewany umieszcza się w wzbudniku, a wytworzone zmienne pole magnetyczne indukuje się w przedmiocie. Następnie powstają prądy wirowe, które nagrzewają umieszczony przedmiot.
Zgłoś
tarkos16 2012-05-11, 12:43
think666 napisał/a:

Ręka trupa...

Nie trupa tylko czlowieka ktory cale zycie pracowal my tez za kilka lat bedziemy tak wygladac emerytura 67 lat...
Zgłoś
lllll 2012-05-11, 13:01 1
Jakie kurwa topienie?

WIELKI BIAŁY NAPIS
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów