redman23 napisał/a:
wez nie pierdol, jakbys napisal to "Twoim" zdaniem poprawne dɪˈliːt, jakos inaczej niz 'dilit'?
Jeśli tak to cie ciekawi to inaczej bym to napisal delete
Nie bawię się w zapisywanie angielskiej wymowy za pomocą zwykłych liter bo mija się to z celem. (tych kilku liter wymawianych razem nie da się zapisać jako jedna) ale skoro cie to tak bardzo interesuje zapisałbym to tak (jeden cudzysłow jedna litera) "d" "yij" "l" eiyj" "t". Moim zdaniem wymowa dilejt jest bliższa poprawnej aczkolwiek zapisałbym to przez "y" - dylejt (jak odsłuchuje poprawnej wymowy to zawsze slyszę "d" późniejawie nie słychać ale jednak słychac więc "ejt" ale nie zmienia to faktu, że i tak po Polsku odczyta się to zupełnie inaczej niż poprawna wymowa, więc popzostaje przy coś na pograniczu "y,i,j" następnie "l" i "ejt" tego "e" prawie nie słychać ale mimo to "ejt". Nadal pozostaje zdania, że próby zapisania wymowy za pomocą zwykłych liter są bez sensu, więc pozostaje przy dɪˈliːt ewentualnie delete i każdy to odczyta jak będzię chciał
ja dɪˈliːt, część osób dilit jeszcze inni dilejt a jeszcze ktoś poprostu delete.
dannyk1 napisał/a:
po części dobrze prawisz, ale nie umiesz cytować czyjegoś tekstu
Umiem umiem tylko pisałem jako szybką odpowiedź i nie było nigdzie takiej opcji. Gdy już wszystko napisałem w cudowny sposób mnie wylogowało ze strony i musiałem pisać wszystko od początku.