📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Się śmiejecie, ale gdyby nie taki "Debil" jak on to chuja byśmy wiedzieli co jest groźne a co nie, i jak się ewentualnieprzed tym bronić...
joeblack33 napisał/a:
@up
gdzieś Ty kurwa dojrzał ramiona?
No tak rzeczywiście, bo gość przecież ma upierdolone kończyny górne. Co za kretyn...
micran napisał/a:
Właśnie to jest celem tego faceta. Ta osa jest 4 w rankingu bólu, później da się udziabać kolejnym insektom w tym rankingu aż do mrówki pistoletowejGościowi polecam mrówki pociski , oraz od razu parę majtek na zmianę
youtube.com/user/BreakingTrail link do kanału tego ziomka.
Hose88 napisał/a:
#neced - Ujebała misia pszczoła, o Ty kurwo, misiu woła. Za me męki, za me bóle, rozpierdolę wszystkie ule. Cały brzmi lepiej
Ujebała misia pszczoła,
-O Ty kurwo - misiu woła-
-Za te męki, za te bóle,
Rozpierdolę wszystkie ule.
I zajebię plastry miodu
Niech te kurwy zdechną z głodu.
Kiedyś wjebałem w gniazdo os. Na samej twarzy jakieś 40-50 użądleń. Łacznie ok 100-120. Nie polecam. Patrzcie pod nogi chodząc po lesie
biesuxd
Jak już to mrówka nabój a nie pistoletowa, dokładny gatunek to Paraponera clavata
Jej użądlenie przypomina bólem postrzał, a ból ten utrzymuje się jakieś 24h (stąd też inna nazwa ,,mrówka 24 godzinna'' ), po pewnym czasie dochodzi do punktowej, lecz niegroźnej martwicy.
A co do szerszeni to nie są groźne.
Jad od 1,7 do 15 razy słabszy niż pszczeli, oraz mniejsza dawka podczas użądlenia (szerszeń 0.01mg pszczoła 0.1mg)
Jak już to mrówka nabój a nie pistoletowa, dokładny gatunek to Paraponera clavata
Jej użądlenie przypomina bólem postrzał, a ból ten utrzymuje się jakieś 24h (stąd też inna nazwa ,,mrówka 24 godzinna'' ), po pewnym czasie dochodzi do punktowej, lecz niegroźnej martwicy.
A co do szerszeni to nie są groźne.
Jad od 1,7 do 15 razy słabszy niż pszczeli, oraz mniejsza dawka podczas użądlenia (szerszeń 0.01mg pszczoła 0.1mg)
z szerszeniami cos ci sie panie popierdolilo. szerszen wstrzykuje ok 0,2mg, i jad znacznie bardziej bolesniejszy w skutkach, poprzez wieksza zawartosc acetylocholiny - mowie o europejskim rodzaju.
ps. wczoraj bylem w puszczy bialowieskiej i zauwazylem rowniez szerszenia azjatyckiego
w skutkach od jadu pszczoly* - mialo byc
ps. wczoraj bylem w puszczy bialowieskiej i zauwazylem rowniez szerszenia azjatyckiego
w skutkach od jadu pszczoly* - mialo byc
No właśnie nie bardzo vesparum.cba.pl/viewtopic.php?f=10&t=19
Boleśniejsze jest ze względu na większe żądło.
Boleśniejsze jest ze względu na większe żądło.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów