Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się

Apple zawsze szczyciło się maksymalnie prostą obsługą swoich urządzeń, niestety dla polskich posłów i posłanek, którzy z pieniędzy podatników zostali wyposażeni za niebagatelną kwotę ok. 1,5 miliona złotych w tablety amerykańskiego producenta, obsługa iPada jest nie dość prosta.

Właśnie rozstrzygnięto przetarg na usługę informatyczną dla Sejmu, a ściślej dla parlamentarzystów. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdy nie fakt, że chodzi o rzecz tak banalną jak obsługa i zarządzanie iPadami.

Z pewnością w wielu głowach rodzi się pytanie, czy tablet Apple'a wymaga zarządzania? Ano wg parlamentarzystów - tak. Nie dość, że otrzymali oni urządzenia, które polskiego podatnika kosztowały już w momencie zakupu około 1,5 miliona złotych, to jeszcze otrzymali gwarancje przeszkolenia (sic!) w zakresie obsługi tych urządzeń. Wciąż jednak mało, rozstrzygnięty przetarg będzie stanowił dodatkowy koszt dla nas wszystkich.

Za to, żeby wyspecjalizowany fachowiec zaktualizował aplikacje w iPadzie (dla podkreślenia absurdu - jest to operacja w pełni zautomatyzowana sprowadzająca się do trzech dotknięć ekranu) oraz zablokował urządzenie w razie zgubienia (kolejna banalna operacja, zajmująca średnio rozgarniętemu dziecku małą chwilę), czy wreszcie - uwaga - wyczyścił iPada gdy poseł zainstaluje za dużo aplikacji (usunięcie aplikacji to przytrzymanie palca i puknięcie w krzyżyk - szympans by poradził!), my wszyscy zapłacimy 441 tysiące złotych.

Czy to koniec wydatków? Raczej nie, bo posłowie ponoć skarżą się na "powolny internet" w iPadach, zatem co szkodzi by za pieniądze podatników zmienić operatora i wybrać atrakcyjniejszy (czyt. droższy) pakiet internetowy. Bardzo możliwe, że śledząc wydarzenia na Wiejskiej, wkrótce dowiemy się o kolejnych przetargach na usługi wspierające naszych parlamentarzystów w ciężkich zmaganiach ze współczesną technologią.
Żeby pozostać sprawiedliwym - jest pewna korzyść używania tabletów: ponoć zużycie papieru w Sejmie spadło. Przez pierwszą połowę 2012 roku zadrukowano 3,5 tysiąca ryz papieru, tymczasem w analogicznym okresie ubiegłego roku było to 7 tysięcy ryz...

zrodła:
pclab.pl
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Apollon 2012-09-08, 17:16 61
Równie dobrze można by zwierzęta w zoo w zegarki wyposażyć...
Czy tylko mnie szlag trafia jak tylko czytam ile naszych pieniędzy jest marnowanych, na tą bandę kretynów?
Zgłoś
J................1 2012-09-08, 20:34 6
zapal napisał/a:

Żeby pozostać sprawiedliwym - jest pewna korzyść używania tabletów: ponoć zużycie papieru w Sejmie spadło. Przez pierwszą połowę 2012 roku zadrukowano 3,5 tysiąca ryz papieru, tymczasem w analogicznym okresie ubiegłego roku było to 7 tysięcy ryz...

Jebańce już nawet srajtaśme podk🤬iają za nasze
Zgłoś
c................5 2012-09-08, 21:25 21
Ja jebie, człowieka po 12 godzinnej dziennie harówki nie stać nawet na godne życie bieżące, a te k🤬y na prawo i lewo siastają naszymi pieniędzmi...i jak tu się nie wk🤬ić?!
Zgłoś
Sitwa8 2012-09-08, 23:25 1
Ja jestem ciekaw jak tępemu baranowi co nie potrafi obsłużyć otwieracza do konserw pomoże w pracy tablet. To jest jak paradoks kiedy do biur wchodziły komputery. Spodziewano się setek procent wzrostu wydajności a tymczasem ta spadła, a ludzie skarżyli się na problemy ze sprzętem i dezorganizacje. Tyle że to było wśród zwykłych urzędników w ubiegłym wieku a nie wśród "elity" kraju w dobie komputerów...
Zgłoś
Mr.Bronx 2012-09-08, 23:40 19
Jeśli te informacje są prawdziwe, to wszystkim "politykom" życzę murzyńskiego c🤬ja w dupę. To co się ostatnio dzieje to po prostu kpina ze zwykłych ludzi. Budynek na Wiejskiej powinno się wyp🤬olić w powietrze z całą jego zawartością.
Zgłoś
m................i 2012-09-09, 1:08
Podcierają się Ipadami?
Zgłoś
G................h 2012-09-09, 1:33
Ech... cała te dodatkowe usługi itp. to po prostu dodatkowy sposób żeby dać pieniądze pod stołem. Akurat ich debilizm nie ma raczej z tym za wiele wspólnego. No chyba że uznać go za wymówkę.
Zgłoś
j2m2 2012-09-09, 12:58 18
zużycie papieru nie spało przez iPady, tylko przez to że się coraz bardziej op🤬lają
Zgłoś
Chupacabra 2012-09-09, 13:41 1
Czytając takie informacje, budzi się we mnie kolejny Breivik. Najchętniej bym rozj🤬 tych wszystkich kradziejskich buraków :/
Zgłoś
6................g 2012-09-09, 14:35
Tak, XIX wiek wraz ze swoją komputeryzacją bardzo nam pomaga zmniejszyć zużycie papieru. Nie wiem jak w innych dziedzinach, ale w służbie zdrowia kiedyś trzeba było wszystko opisywać na papierze. Teraz trzeba na komputerze i na papierze . Niedawno mieliśmy na oddziale pacjenta przez niecałe 2 godziny po czym go wypisaliśmy. Wypuściliśmy go z dokumentacją zawierającą ponad 30 stron. W tym między innymi trzeba było uzupełnić kartę zagrożenia odleżynami (k🤬a... 2 godziny leżał ledwie...).
Zgłoś
K................e 2012-09-09, 14:36 6
Podsumowywując- znowu r🤬ają nas bez wazelinki
Zgłoś
A................n 2012-09-09, 14:39 2
@68mustang, masz rację. XIX (dziewiętnasty wiek) bardzo się przyczynił ze swoją komputeryzacją do zmniejszenia zużycia papieru.
Zgłoś
p................i 2012-09-09, 14:40
k🤬y szmaty p🤬lone, powoli sie zaczynam gotowac i czekam az ktos wyjdzie z jakas mila inicjatywą
Zgłoś
s................r 2012-09-09, 15:00
Tu juz nie pomoze innego jak eksterminacja tych debili. Takie iPady to i tak jest czapeczka zostawiona przez nieuwaznego wspinacza na wierzcholku tej kurewskiego gory lodowej.
Ale no co, narod ich wybral, nie?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem