Czyli 'taniec' tęczówki
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
łoooo ale fajneeeee.... Zaraz poczytam jak to wpływa na widzenie i inne pierdoły łap piwo pijasie jeden
Iridodialysis (no relation to regular dialysis) is a localized separation or tearing away of the iris from its attachment (to the ciliary body, not visible from outside)
When it is detached, being a membrane, it basically flops around. Looks weird. Mostly after trauma to head like boxing injury or after eye surgery.
Not life-threatening by itself. But don't leave it alone. It can progress. If it's indeed you, op, go see ophthalmologist.
tlumaczyc jak sie chce
Iridodialysis (no relation to regular dialysis) is a localized separation or tearing away of the iris from its attachment (to the ciliary body, not visible from outside)
When it is detached, being a membrane, it basically flops around. Looks weird. Mostly after trauma to head like boxing injury or after eye surgery.
Not life-threatening by itself. But don't leave it alone. It can progress. If it's indeed you, op, go see ophthalmologist.
tlumaczyc jak sie chce
nemroth napisał/a:
Doc here.
tlumaczyc jak sie chce
w duzym skrocie - czasem wystepuje np. po urazach np bokserskich, nie zagraza zyciu ale trzeba cos z tym zrobic bo moze zrobic sie chujnia
Irydodializa, a nie Irydodoneza. Nie, nie jestem ekspertem, po prostu znalazłem w google
Irydodializa, a nie Irydodoneza. Nie, nie jestem ekspertem, po prostu znalazłem w google
Chujowo operujesz tym google skoro wpisałem Irydodoneza i bez problemu miałem informacje o tańczeniu tęczówki
Irydodializa To zaburzenia źreniczne I to wszystko z google
kurwa poziomica w oku
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów