Prawdopodobnie brak okładzin ciernych
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:00
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Zgadzam się z tymi którzy piszą, że hamulec nie odbił. Co prawda ja osobiście nie pracuje przy naprawie wagonu, ale pracuje w firmie która się tym zajmuje. Gość który spędził większość życia pod wagonem stwierdza, że hamulec nie odbił, przepływ na zaworze powietrza jest nadal dlatego reszta nie zahamowała. Zdarza się
od takiego iskrzenia w 1992 mieliśmy największy pożar w polsce.
p.s. wiecie, kto jeszcze pracował w zntk? paweł tuchlin. swoje ofiary łupał właśnie młotkiem z zntk.
p.s. wiecie, kto jeszcze pracował w zntk? paweł tuchlin. swoje ofiary łupał właśnie młotkiem z zntk.
TORY były złe, a podwozie... Podwozie tez było złe
@up, jak widać wielu było ciekawych - jak wygląda podwozie wagonu! Kolega chciał więcej informacji, to napisałem więcej. Każdy za małego bawił się kolejką, każdy chciał mieć pociąg i wielu nie raz widząc pociąg patrzyło na podwozie i się zastanawiało jak to wygląda od środka i jak działa itp.. Osobiście lubiłem składać te wózki i patrzeć jak wyjeżdżają zrobione wagony , bo mnie też od małego to ciekawiło.
powodome bylo nie wyluszowanie hamulca starcie wstawek hamulcowych (żeliwnych) i przegrzanie obreczy kól
Pierdolicie że zawór rozrządczy nie upuścił powietrza... Ktoś zrobił psikusa i zakręcił hamulec ręczny który znajduje się na pomoście. Typ wagonu to Fals.
@up Dick
Dokładnie, wózki hamują, widać nawet jak powierzchnia toczna obręczy jest rozgrzana do czerwoności,
Co do klocków, to kiedyś wsadziliśmy kumplowi 4 klocki do skrzynki narzędziowej (są stosunkowo nie duże) i sie dziwił co się ku*wa z tą skrzynką dzieje
Dokładnie, wózki hamują, widać nawet jak powierzchnia toczna obręczy jest rozgrzana do czerwoności,
Co do klocków, to kiedyś wsadziliśmy kumplowi 4 klocki do skrzynki narzędziowej (są stosunkowo nie duże) i sie dziwił co się ku*wa z tą skrzynką dzieje
@2up, Blisko - typ to Falns - literkę jedną Ci wjebało, albo o literkę byłeś blisko. A po polsku jest to -węglarka budowy specjalnej.
@up, to chyba o tych małych klockach mówisz, bo te standardowe mają od ok 30 do 40 cm zależy od rodzaju. Ale są też te po 20 pare cm - co się po dwa montuje na obsadę. Bo jak te normalne mu pakowaliście to wykurwistą tą skrzynkę narzędziową musiał mieć
P.s. Ja przeważnie dla kolegów podpalałem smar, który każdy miał w wiaderku, a że zawsze stawiali blisko siebie, to efektem częstym było spierdalanie z wózka
@up, to chyba o tych małych klockach mówisz, bo te standardowe mają od ok 30 do 40 cm zależy od rodzaju. Ale są też te po 20 pare cm - co się po dwa montuje na obsadę. Bo jak te normalne mu pakowaliście to wykurwistą tą skrzynkę narzędziową musiał mieć
P.s. Ja przeważnie dla kolegów podpalałem smar, który każdy miał w wiaderku, a że zawsze stawiali blisko siebie, to efektem częstym było spierdalanie z wózka
@up
Te akurat były tramwajowe
Te akurat były tramwajowe
@Dick ja wiem co piszę. To jest 4-osiowy wagon samowyładowczy typu 452V serii Fals pojemność 75m sześciennych. Polecam strone EKKwagon tam możesz zapoznać się z typami wagonów samowyładowczych typu Fals i Falns.
452V typu Fals 440V serii Falns
452V typu Fals 440V serii Falns
Różnią się pojemnościa i specyfikacją. Na filmiku są najmniejsze jakie posiada PKP Cargo 452V.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów