Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Obręczowanie czyli proces mocowania obręczy na kole bosym polega na podgrzaniu obręczy przez rezystancję prądu elektrycznego do temperatury ponad 250 st. Celsjusza. Zgodnie z zasadą rozkurczania termicznego stali, obręcz zwiększa swoją średnicę w wyniku czego może być nabita na koło bose. W rowku obręczy specjalną walcarką osadza się natomiast pierścień zaciskowy. W procesie stygnięcia obręcz kurczy się i samoczynnie zaciska na kole bosym, a pierścień zaciskowy stanowi dodatkowe zabezpieczenie omówionego połączenia skurczowego.
Więcej na Transportszynowy.pl
koło bose
koło z obręczą
brak klocków hamulcowych nie zrobi takiego efektu
coś o tym wiem bo codziennie mam z tym styczność jestem maszynistą i także rewidentem
Jestę ekspertę robiłem od 2 do 5 "wózków" na zmianie 8-io godzinnej
A to przykładowy wózek, na którym widać zamontowanie klocka na obsadzie - pomalowana całość na czarno.
Dobrze że "jęsteś a nie jesteś"
kurwa składasz wózki a nie znasz ortografii OK ale zwróć uwagę że błędny tekst podkreśla się na czerwono...
a później połowa gimbusów będzie mi tu pisała "jestę"
link do słownika i definicji : sjp.pl/jestem
kurwa składasz wózki a nie znasz ortografii OK ale zwróć uwagę że błędny tekst podkreśla się na czerwono...
a tobie co neta podłączyli dopiero - bo chyba nie za bardzo trybisz o co chodzi z jestę
Kurwa mać płacą Ci coś za nabijanie postów ?!
Co to ma wspólnego z tematem ?!
Takiemu jak ty przydał by się dobry wpierdol.
22 lata ... Polonista kurwa mać jebany w dupę.
a tobie co neta podłączyli dopiero - bo chyba nie za bardzo trybisz o co chodzi z jestę
Sołtys mu w wiaderku doniósł trochę internetów to nadrabia zaległości z ostatnich kilku lat.
Nie mniej należy pochwalić, że od sadola zaczyna.
McPower, Wózki składałem kiedyś! Chciałem Ci odpisać co do tego błędu, ale podkreśliło Mi Twój nick na czerwono, więc powiem tylko, że sam jesteś - błędem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów