Islamski ekstremista mieszkający w Brukseli ogłosił na Facebooku, że po zamachach w rosyjskim Wołgogradzie przyszedł czas na ataki w Belgii i Francji. Iliass Azaouaj apeluje o przeprowadzenie ich już w noc sylwestrową. Jak podaje serwis internetowy RMF FM, policja już rozpoczęła badanie sprawy. Służby nie przesądzają, jak poważne jest zagrożenie.
"To, co wydarzyło się w Wołgogradzie w Rosji jest tylko początkiem serii koszmarów, które nawiedzą niewierzących i odpowiedzą niesprawiedliwym państwom na ich ucisk" - napisał Iliass Azaouaj na swoim prywatnym profilu. Dodał, że rządom Francji i Belgii, podobnie jak władzom Rosji, nie uda się zapobiec atakom.
"Gratulacje dla naszych braci na Kaukazie za te wspaniałe osiągnięcie" - napisał ekstremista, wyrażając nadzieję, że Allah przyjmie do nieba kobietę, która brała udział w zamachu na dworcu w Wołgogradzie.
Azaouaj wezwał muzułmanów, by w noc sylwestrową zebrali się na placach, gdzie będą gromadzili się świętujący ludzie. Zaproponował kilka miast i miejsc, m. in. Brukselę i Antwerpię oraz "Atomium" - słynny, gigantyczny model cząsteczki żelaza, który znajduje się w belgijskiej stolicy.
Iliass Azaouaj urodził się w 1991 roku w Brukseli w rodzinie marokańskich imigrantów. Od kilku lat był lokalnie znanym ekstremistą. W lipcu tego roku zyskał szerszy rozgłos swoimi deklaracjami poparcia dla islamistów walczących w Syrii. Twierdził również, że sam przyłączył się do jednej z brygad mudżahedinów. Na swoim fanpage'u i prywatnym profilu w serwisie Facebook często umieszcza materiały o charakterze ekstremistycznym. Podaje się za kaznodzieję i członka Al-Kaidy.
Policja poważnie traktuje najnowsze deklaracje islamisty. Na razie nie informuje jednak, czy w związku z tym środki bezpieczeństwa zostaną jutro zwiększone.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
42 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Do czego ta "tolerancja" prowadzi? Plują i grożą ludziom prosto w twarz, ale oczywiście otwarcie granic to dobry pomysł, w końcu wzbogacą nas kulturowo, jak to mówi zatrważająca część polityków idących w lewą stronę. Źródło WP.PL
Cytat:
Po głowie skakać kurwa
Nie mam nic przeciwko, żey się wysadził w sejmie, najlepiej z kolegami
nie kapuje, dla czego takie gnoja nie zamknął i wszystkich z którymi się kontaktuje też nie zamkną zanim zabiją dużo ludzi
To Europejczycy już dawno powinni sięgnąć po ekstremizm względem muzułmanów. Wypierdolić to tałatajstwo z Europy, zostawić tylko tych zasymilowanych, którzy uczciwie pracują. Reszta won! A każdego, kto się temu sprzeciwi powinno się oskarżać o wspieranie ekstremizmu islamskiego (w imię lewackiej zasady wyzywania wszystkich od kseno- i homo- fobów, ciemngrodu, faszystów, mowy nienawiści itd.).
Mieszkam bardzo blisko Atomium... mam nadzieje ze mi pod domem nie pierdolnie jakaś bomba
Jebac tych ciapatych jebancow. Szkoda ze zachodnia Europa tak bardzo sie pcha w te jebane arabskie gowno.
Rozdaja chujom socjale etc. a teraz policja musi ganiac i szukac bomb. Gdzie ten swiat zmierza
Jebac tych ciapatych jebancow. Szkoda ze zachodnia Europa tak bardzo sie pcha w te jebane arabskie gowno.
Rozdaja chujom socjale etc. a teraz policja musi ganiac i szukac bomb. Gdzie ten swiat zmierza
Dobrze im tak, jebanym lewakom, ostatnimi czasy Cameron źle się wyrażał o Polakach. Polakach, którzy pracują i asymilują się z lokalnymi społecznościami. Na pohybel brytolom, żabojadom, belgom i innym popaprańcom.
Niechaj nasi wojacy siedzą w koszarach, piją wódkę i radośnie śpiewają... tak jak żabojady i brytole w 39'.
Oliwa nie rychliwa, zawsze sprawiedliwa.
Niechaj nasi wojacy siedzą w koszarach, piją wódkę i radośnie śpiewają... tak jak żabojady i brytole w 39'.
Oliwa nie rychliwa, zawsze sprawiedliwa.
Pierdolony dzieciak (1991...) będący "autorytetem" - nieźle skurwieli przetrzebiło, że takie młode gówna muszą mordą reklamę robić. Osama przynajmniej miał styl (AKS74U na kolanach) a ten wygląda na zwykłą pizdę.
Noc sylwestrowa to najlepsza okazja na zamachy bombowe bo wszyscy każdy słyszany wybuch traktują jako fajerwerki, uczczenie nowego roku a nie zamach na życie niewinnych ludzi.
Śmiać mi się chce z tego, za co go mogą oskarżyć? Przeczytajcie to dokładniej bo ja nie widzę w tych cytatach żadnego nawoływania do ataku, a tym bardziej, że ma się wysadzić.
Szabla w dłoń i islamistę goń goń goń!
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów