Pewnik wyrażony w formie plakatu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kratki na paskudnych ryjach muzułmanek są bardziej huanitarne niż papierowe torby.
głębokie jak wypięty biedroń
darnok99 napisał/a:
Masz tutaj fajne TED na ten temat. Angielski wymagany. Ogólnie wniosek z tego taki, że religia i dzietność mają ze sobą bardzo mało wspólnego.
Wnioski, które zaprezentował Rosling nie do końca zgadzają się z Twoją tezą, co przezentuje od 12minuty, nie oznacza to jednak, że nie zgadzam się z postawą przez Ciebie reprezentowaną. W końcówce mówi on, że religia ma niewiele wspólnego z populacją, a chodzi bardziej o planowanie rodziny i dostęp do medycyny.
thorold289 napisał/a:
Wnioski, które zaprezentował Rosling nie do końca zgadzają się z Twoją tezą, co przezentuje od 12minuty, nie oznacza to jednak, że nie zgadzam się z postawą przez Ciebie reprezentowaną. W końcówce mówi on, że religia ma niewiele wspólnego z populacją, a chodzi bardziej o planowanie rodziny i dostęp do medycyny.
Ale z jaką tezą? I które wnioski?
Trochę zamieszałem Rosling mówi(od 12minuty), że religia NIE MA wiele wspólnego z dzietnością z czym się zupełnie nie zgadzam(rozumiem, że Ty też). Sorry za masło maślane
thorold289 napisał/a:
Trochę zamieszałem Rosling mówi(od 12minuty), że religia NIE MA wiele wspólnego z dzietnością z czym się zupełnie nie zgadzam(rozumiem, że Ty też). Sorry za masło maślane
heh, spoko. Niestety muszę Cię rozczarować, bo ja się z nim zgadzam. Przedstawił dane, wyciągnął wnioski, trzyma się to kupy - jakby nie ma za bardzo z czym tu polemizować.
Na Twój osąd może wpływać to, że w chrześcijańskiej Europie dzietność jest raczej niska - ale to ma raczej związek z tym co zostało przedstawione w filmiku - wysoki standard życia, duża przeżywalność dzieci , dostęp do antykoncepcji. W krajach afrykańskich gdzie dominującą religią jest chrześcijaństwo też jest pewnie duża liczba dzieci. Moim zdaniem bardzo dobrze obrazują te przemieszczające się po wykresie kropki - pokazują jaka jest tendencja.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów