Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tak? To sobie ją buduj 100-150 lat.
Ale wybudowana zostanie. I o to chodzi.
A znasz się na budowie jakiejkolwiek współczesnej hali?
Budować chcesz halę czy reaktor?
Rozumiem że szafy i skrzynki aparatury wykonasz z pięknego dębowego drewna, hydraulikę na bazie bambusowych tyczek, etc.
Masz problemy z historią, a raczej po prostu nie umiesz skojarzyć faktów... Nie wiem czy wiesz ale pierwsze lokomotywy parowe, dokładnie to chodzi o jej części były wytapiane bez ropy...
Mniejsze i większe części metalowe da się bez ropy wyprodukować. A na nieprzewodzącą prąd podstawę na podzespoły w razie musu można stworzyć z czego innego. Poza tym mówiłem metoda FTS pozwala nieekonomicznie wytworzyć węglowodory, więc nie za dużą ich ilość można tworzyć żeby zbudować reaktor.
Widzę że się gdzieś naczytałeś i nasłuchałeś ale masz jeszcze pewne braki.
Ja mam braki? Czytaj moje posty i rusz mózgiem nieco bardziej...
Nie będe Cię jechał dalej. Pozdrawiam.
Bla bla bla. Nie jesteś fajny. Przeciwnie. Bez pozdrowień.
Ludzie, dajcie żyć!
Poza gazem ziemnym.. auta elektryczne, parowe, wodorowe, alkoholowe (te popularne są w Brazyli, tam auta sprzedawane w salonie mając zasilanie na etanol) sporo jest alternatyw.
silnik wyprodukowany z magnezów.
Z czego?!
Ale wybudowana zostanie. I o to chodzi.
Idź to powiedz w banku lub sponsorom którzy ci będą mieli to sfinansować.
Budować chcesz halę czy reaktor?
reaktor, rozumiem, postawisz potem w kiblu . . .
Ja mam braki? Czytaj moje posty i rusz mózgiem nieco bardziej...
No właśnie czytam i z podziwu nie mogę wyjść z jakim to zacięciem bronisz tych bredni
Może w technikum to i znajdowałeś publike z takimi fantazjami, ale na jakimś tematyczym kierunku na studiach to by z ciebie grupowego klauna zrobili
Doczytaj trochę o technologii materiałów i ich produkcji, wymogach jakie stawia współczesna energetyka, technologii produkcji urządzeń energetycznych... Długa droga przed tobą, bo na razie pierdolisz jak potłuczony - podjarany newsami z prasy popularnonaukowej.
Idź to powiedz w banku lub sponsorom którzy ci będą mieli to sfinansować.
Mistrzu... Mówimy o kryzysie końca ropy i załamaniu z tym związanym i działaniami ludzi w tej sprawie...
Pieniądz w obecne formie, czyli kawałek papieru lub blachy bez pokrycie czy zamiany na inne dobra staje się uniwersalną podpałką...
Takie coś w takiej sytuacji się buduje na obiecanie energii z niej płynącej i zapewnienie środków do życia na czas budowy dla pracowników.
reaktor, rozumiem, postawisz potem w kiblu
Odzywki jak u 5latka...
Rusz łbem. Takie coś można ulokować w jakimś prowizorycznym budynku, albo jakieś używanej, "poszerzonej" kopalni.
Doczytaj trochę o technologii materiałów i ich produkcji, wymogach jakie stawia współczesna energetyka, technologii produkcji urządzeń energetycznych...
Jeśli mi tu mówisz o wymogach jakie sobie stawiają rządy firmą przy produkcji czegokolwiek to jakbyś był sprytny to byś zrozumiał że sytuacja spłyca prawo czy ludzkie widzimisię do postawy "wygląda jakby się nie miało w najbliższe 5min zawalić - jest OK"
Długa droga przed tobą, bo na razie pierdolisz jak potłuczony - podjarany newsami z prasy popularnonaukowej.
No fakt... Bo co chwilę bo prasie której nie czytam są przewodniki i poradniki jak zbudować reaktor atomowy podczas kryzysu ropy...
Jeśli chcesz mi tu coś udowadniać to daj mi jakieś sensowne odnośniki do tekstów które potwierdzą twoją tezę że bez ropy reaktora nie zbudujemy...
Sprawdź listę wszystkich zastosowań ropy i jak wyjdziesz z szoku chodź i tu i przeproś.
Co do filmu w Brazylii niezłe mózgi, że jadą na etanolu bez szkód dla silnika Przypominam, że w stosowanym dzisiaj E85 jest tylko 85% etanolu, reszta to benzyna i inne gówna uszlachetniające, które jednak są z ropy.
Taka zagwozdka nie wiem czy zauważyliście, ale każde paliwo sprzedawane w Polszczy ma ok. 5% biopaliwa w sobie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów