📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
16 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zawsze mnie zastanawiało w takich produkcjach, że wzrokiem przebijali ścianę, metal ale kurwa małego lusterka nigdy.. magiczna tarcza.. WTF?
Lustro odbija światło, a laser to też światło, tylko że wzmocnione. Dlatego pytam eksperta - jak w rzeczywistości by to wyglądało? Jakby laserem bojowym zaświecić w lustro? Odbiłoby, czy by pękło a może przepaliło się na wylot? Jak? Dlaczego?
To jest chyba tak żę część światła i tak pochłania, nie odbija 100% więc jeśłi laser byłby wytstarczająco mocny, na tyle zęby ta niewielka, nieodbita część przepaliłą lustro to-przepaliła by lustro:D Chyba zeby zastosować bardzo wydajne chłodzenie....
DZiękuje, poprosze piwa! ;D
DZiękuje, poprosze piwa! ;D
Bongman,
laser to urządzenie, a to co z niego wylatuje to promieniowanie pod postacią światła itp.
Tego nie jestem pewny, ale jakby oczy supermana miały działać jak laser to musiałby chyba mieć źródło światła w środku głowy, albo dziurę z tyłu głowy.
laser to urządzenie, a to co z niego wylatuje to promieniowanie pod postacią światła itp.
Tego nie jestem pewny, ale jakby oczy supermana miały działać jak laser to musiałby chyba mieć źródło światła w środku głowy, albo dziurę z tyłu głowy.
@Ptoon
Nie no, przystopuj. Zaraz jeszcze dojdziesz do jakichś wniosków że superman nie mógłby istnieć albo do innej pierdoły...
Nie no, przystopuj. Zaraz jeszcze dojdziesz do jakichś wniosków że superman nie mógłby istnieć albo do innej pierdoły...
rafal88x napisał/a:
Zastanawiałeś się kiedyś jak goli się Superman?
Nie.
BongMan napisał/a:
Lustro odbija światło, a laser to też światło, tylko że wzmocnione. Dlatego pytam eksperta - jak w rzeczywistości by to wyglądało? Jakby laserem bojowym zaświecić w lustro? Odbiłoby, czy by pękło a może przepaliło się na wylot? Jak? Dlaczego?
W "popularnonauowy" sposób nikt Ci nie odpowie na to pytanie.
Mnie bardziej zastanawia co sprawia, że Superman lata. W marvelowskich postaciach jest to lepiej pokazane, Iron Man zbudował silniki, Magneto wykorzystuje jakieś pola magnetyczne i grawitację, natomiast w komiksach DC jest wiele niejasności. Ktoś wytłumaczy co sprawia, że Superman lata?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów