📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
12 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pieszy roztargniony jak cholera, do ostatniej chwili nie widział samochodu, ale wina kierowcy bo już tam stał i czekał w sumie...
Najważniejsze dla pieszego dalej pozostaje fakt, że miał pierwszeństwo.
gumowy04 napisał/a:
Pieszy roztargniony jak cholera, do ostatniej chwili nie widział samochodu, ale wina kierowcy bo już tam stał i czekał w sumie...
Pierdolniesz się sam w łeb, czy podjedziesz do mnie, żebym cię pierdolnął???
Wina kierowcy. Jest znak uwaga piesi. Powinien zwolnić i zachować bezpieczeństwo, tym bardziej w terenie zabudowanym.
Halman napisał/a:
i kto zawinił?
Trzeba zapoznać się z rosyjskim prawem drogowym
No cóż. Jawne i proste wtargnięcie pod samochód. Pieszy czeka to auto jedzie - tak jest tam i u nas. Pieszy ma pierwszeństwo JUŻ na skrzyżowaniu a nie przed skrzyżowaniem. U nas chcą to zmienić i sądzę że takich obrazków będzie z Polski więcej - a nuż odszkodowanie się ugra a życie ostanie ?
Gdyby to było w Polsce to wina kierowcy byłaby niepodważalna co narzuca znak D-6 i możecie srać żarem jak popierdolone nastolatki przy pierwszym okresie i chuja zmienicie.
Cytat:
Kierujący pojazdem zbliżający się do miejsca oznaczonego znakiem D-6 lub D-6b jest obowiązany zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszych lub rowerzystów znajdujących się w tych miejscach (zasada ta dotyczy też miejsc oznaczonych znakiem D-6a, informujących o przejeździe dla rowerzystów).
Wincy takich slepych a bedzie ten swiat madrzejszy kiedys w drodze samoeliminacji
ps. Spoko nuta
ps. Spoko nuta
Angevil napisał/a:
Gdyby to było w Polsce to wina kierowcy byłaby niepodważalna co narzuca znak D-6 i możecie srać żarem jak popierdolone nastolatki przy pierwszym okresie i chuja zmienicie.
Jak mnie takie debile wkurwiają... Cytujesz jeden wybrany przepis i masz w dupie inny????
Art. 14. o ruchu drog.
Zabronione zachowania pieszego
Zabrania się:
1)
wchodzenia na jezdnię:
a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych,
Tutaj, wg polskich przepisów jest ewidentna wina pieszego...
(choć wg sądu będzie wzięte pod uwagę, kim jest kierujący i pieszy i kto ma więcej kasy)
I piszę to jako kierowca, który obserwuje rejon przejścia i zawsze pieszym się zatrzymuje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów