polskabieda.com
polskabieda.com
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
8,000zł = Ł1,666
1,666*12=Ł20,000
Rocznie wolne od podatku jest (zaraz będzie) Ł10,000 więc do opodatkowania zostaje 10 tysi.
Podatek: 20%, NI: 10% czy 11% jakoś tak, od kwoty, od której naliczany jest podatek. Także razem niech zejdzie 31% z 10 koła i mamy roczny podatek 3,100 a miesięczny Ł258 czyli 1240zł
ALE, ALE - powyższe ma sens dla jednej osoby. Jeśli mamy dwie osoby zarabiające po 4,000zł czyli Ł833 miesięcznie, nie zapłacą podatku wcale, bo Ł10,000/12=833 jak raz się zmieszczą w progu.
Jeszcze tylko napomknąć o zusie dla samo zatrudnionych w wysokości około Ł2.70 na tydzień, z którego można się zwolnić jeśli przewidujemy, że dochód netto nie przekroczy Ł5,400 (około, nie mam już tej kartki przy sobie). Generalnie przez trzy lata byłem na działalności i nigdy nie zapłaciłem NI a podatek tylko raz, Ł105. Na życie miałem około 15-16 tysięcy rocznie więc rewelacji nie było, ale przynajmniej satysfakcja z tego, że z nikim się nie musiałem dzielić
Zaraz wejdzie jakaś lama która będzie się podniecać że ona poszła na studia i zarabia dobre pieniądze, a my marudzimy bo jesteśmy nieudacznikami...
A co nie jesteście? Zamiast zarabiać MYLIONY, siedzicie w ynternetach i napierdalacie komentarze za wirtualne piwka. Większość z was nigdy nie pracowała, a na temat życia macie najwięcej do powiedzenia. Filozofy kapitalizmu jebane.
Ale dodatkowo tam za 500 funtów miesięcznie dałbyś radę wynająć z kimś pokój i codziennie dobrze zjeść (tak, na tanich gównach z ASDY czy Tesco). Poza tym gdybyś pracował to dostałbyś całkiem sporo nieopodatkowanej gotówki, żeby Ci tak źle nie było. A u nas dopierdolą Ci komornika i kontrolę skarbową jeśli przeżyjesz od 1-go do 1-go bo stwierdzą, że musiałeś coś uciułać na lewo.
Nie przemyślałeś chyba do końca.
Dobry obrazek, ale kurwa! Kolejna osoba przelicza waluty, po chuj! Jak w Anglii mam kwotę wolną od podatku 7475 GBP to po kiego przelicza na PLN? Kolejny cieć który myśli że za granicą zarabia w ojro a wydaje w złotówkach?
ceny podoktow sa zblizone do naszych a nawet tańsze wiec gdyby u nas chleb kosztowal 3 zł a tam 30 zł to wtedy nie bylo by sensu aby przeliczac to na zl po za tym gdyby bylo w walucie pierwotnej za pewne tez bys hejtowal, wiec idz być madrym gdzie indziej
A co nie jesteście? Zamiast zarabiać MYLIONY, siedzicie w ynternetach i napierdalacie komentarze za wirtualne piwka. Większość z was nigdy nie pracowała, a na temat życia macie najwięcej do powiedzenia. Filozofy kapitalizmu jebane.
Obrazek
A skąd wiesz? Jedyne co o mnie wiesz, to to że udzielam się na tym forum, czyli dokładnie to samo co ja wiem o tobie. Tak więc idź zarabiać myliony zamiast siedzieć w ynternetach napierdalając komentarze za wirtualne piwka.
A, zapomniałem, wszędzie debile, a na internetach nie ma co szukać nadziei.
A skąd wiesz? Jedyne co o mnie wiesz, to to że udzielam się na tym forum, czyli dokładnie to samo co ja wiem o tobie. Tak więc idź zarabiać myliony zamiast siedzieć w ynternetach napierdalając komentarze za wirtualne piwka.
A ty idź stekać, że Tuskoczenko cię gnębi i nie możesz być człowiekiem sukcesu jak to ci się marzy od czasu jak nauczyłeś się sam dupę podcierać.
A ty idź stekać, że Tuskoczenko cię gnębi i nie możesz być człowiekiem sukcesu jak to ci się marzy od czasu jak nauczyłeś się sam dupę podcierać.
haha kompleksy widzę kogoś męczą.
haha kompleksy widzę kogoś męczą.
Przecież to ty boisz się, że ktoś cię nazwie nieudacznikiem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów