📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:06
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ostatnio uratowałem Galaktykę Shepardem i skupiając się na samym świecie i fabule, w każdym razie do drugiej połowy 3 części to jak tak porównałem uniwersum Mass Effecta i Gwiezdnych Wojen to w sumie doszedłem do wniosku że Gwiezdne Wojny są dużo chujowsze.
W ME jakoś ten cały świat jest uzasadniony, tutaj nic nie jest uzasadnione, napierdalają się laserowymi mieczami, błyskawicami, nic o niczym nie wiadomo, a sposób w jaki walczą tymi mieczami jest totalnie nierealistyczny i nieefektowny. Ale z drugiej strony jak chcecie realistyczną walkę na mieczę obejrzyjcie sobie jakiś film o samurajach, tam zwykle jeden ruch i drugi ma przeciętą jakąś tętnice i umiera. Bez skakania i niepotrzebnych ruchów.
Mimo wszystko klasyka, założę się że gdyby nie powstały GW to nie było by ME ani innych kosmicznych filmów gier itd.
W ME jakoś ten cały świat jest uzasadniony, tutaj nic nie jest uzasadnione, napierdalają się laserowymi mieczami, błyskawicami, nic o niczym nie wiadomo, a sposób w jaki walczą tymi mieczami jest totalnie nierealistyczny i nieefektowny. Ale z drugiej strony jak chcecie realistyczną walkę na mieczę obejrzyjcie sobie jakiś film o samurajach, tam zwykle jeden ruch i drugi ma przeciętą jakąś tętnice i umiera. Bez skakania i niepotrzebnych ruchów.
Mimo wszystko klasyka, założę się że gdyby nie powstały GW to nie było by ME ani innych kosmicznych filmów gier itd.
ostatnio nakręcone części nie były zbyt rewelacyjne. Mroczne widmo ssało pałkę po maksie, Atak klonów i zemsta sithów poprzez swoją romantykę wartą mody na sukces i przesadne filozoficzne przesłania zaburzały piękno nowej nadziei, całe szczęście imperium kontra. i powrót jedi zostały nienaruszone ideologicznie. Jednak jak czytam, że któryś z was super zabijaków pisze, że jakakolwiek z części, ba! jeżeli cokolwiek związane z gwiezdnymi wojnami jest złe, to chce mi się wstać od komputera i was zajebać. Jeżeli ktokolwiek zamierza obrażać mi gwiezdne wojny czekam tylko na czas i miejsce spotkania bo za GW będę się napierdalał gorliwiej niż arabowie podczas dżihadu!
@Bard_Zerald
to przeczytaj całą SAGĘ GW a nie tylko oglądasz filmy, będziesz miał wszystko wyjaśnione.
to przeczytaj całą SAGĘ GW a nie tylko oglądasz filmy, będziesz miał wszystko wyjaśnione.
Bard_Zerald za ME3 masz piwo:) pod względem fabuły świetnie jest przestawiony kosmos, wszystko spójne i wyraźne. jednoczenie ras przed żniwiarzami którzy od zawsze kosili najbardziej rozwinięte cywilizacje i ten mały chlopiec, nosz kutwa jak mnie to na końcu zaskoczyło. 3 raz będę zaczynał
lotnik_1 napisał/a:
Zakaz trollingu. Szermierkę znacie tylko z WoW'a.
Pudło, trenowałem szermierkę 4 lata
Inna sprawa, że walka na miecze nie ma z nią nic wspólnego.
alan10 napisał/a:
Pudło, trenowałem szermierkę 4 lata
Inna sprawa, że walka na miecze nie ma z nią nic wspólnego.
No to teraz wśród specjalistów sadola, mamy i szermierza. Już nawet w filmikach o gwiezdnych wojnach nasza wiedza jest spalona.
Bard_Zerald napisał/a:
W ME jakoś ten cały świat jest uzasadniony, tutaj nic nie jest uzasadnione, napierdalają się laserowymi mieczami, błyskawicami, nic o niczym nie wiadomo, a sposób w jaki walczą tymi mieczami jest totalnie nierealistyczny i nieefektowny.
ME też jest pełen nieścisłości i brak mu realizmu a postępowanie bohaterów często jest absolutnie nielogiczne. W trójkę nie grałem, ale podam przykład z dwójki. Przekaźnik Omega 4 - wystarczyłoby go rozjebać i Zbieracze ani Żniwiarze nie dostaliby się do układów Przymierza. Dyskutowałem kiedyś z kumplami, czy ME ma szanse przebić Gwiezdne Wojny. Moim zdaniem nie. Podobno ma powstać film, zobaczymy jak będzie. Poza tym, wiele motywów z ME pochodzi z Gwiezdnych Wojen.
Moc - biotyka
Jedi - widma
Główny wróg z pierwszej części ME - Suweren, żyjąca maszyna, której sługą/sojusznikiem był Saren.
Główny wróg z pierwszej części KoTOR - Gwiezdna kuźnia, żyjąca maszyna, której sługą/sojusznikiem był Darth Malak.
Postać widma Nihlusa z pierwszej części ME to żywa kopia Dartha Nihilusa z KoTOR Sith Lords.
Główny bohater ze zwykłego żołnierza awansuje do elity. W KoTOR zostaje Jedi, w ME widmem.
Motyw z chodzeniem po statku, rozmawianiem z towarzyszami, zadania towarzyszy - żywcem wyjęte z KoTOR.
Można by tak jeszcze wymieniać. Oczywiście nie twierdzę, że ME to słaba gra, bo to jedna z moich ulubionych, ale, że tak powiem, świecie Sci-Fi pierwsze miejsce zawsze będą zajmowały Gwiezdne Wojny.
BongMan napisał/a:
Przekaźnik Omega 4 - wystarczyłoby go rozjebać i Zbieracze ani Żniwiarze nie dostaliby się do układów Przymierza.
Zbieracze - fakt, nie dostaliby się. Ale Żniwiarze dostają się do Galaktyki "z buta" (prawdopodobnie na jakimś bardziej rozwiniętym niż ten ludzi, asari, czy turian napędzie FTL) tak czy siak, bo zawodzą Zbieracze. A sprawa zniszczenia przekaźnika Omega 4: jeżeli grałeś w Arrival, to wiesz, że wybuchający przekaźnik masy nie jest jakimś pierdnięciem, tylko wybuchem zmiatającym cały układ z mapy galaktyki. A tak się składa, że stosunkowo niedaleko od przekaźnika Omega 4 była dosyć gęsto "zaludniona" stacja kosmiczna Omega.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów