Piwo leci.
gratulacje dla rodziców
Niekoniecznie. Dzieci są różne. Jednemu możesz gadać milion razy, żeby nie gadało z obcymi a i tak nie załapie, innemu powiesz raz i będzie ostrożne, jeszcze innemu powiesz i będziesz myślał, że załapało a potem pójdzie z kimś obcym za rączkę. To tak, jak z wrzątkiem/ostrymi przedmiotami/czymkolwiek. Jednego ostrzeżesz i będzie ostrożne, inne się musi poparzyć. Wychodzi, że trza uważać i nie ufać bezgranicznie kilkulatkowi.
Racja! Raz porwane dziecko, skatowane, zgwałcone w ciemnej piwnicy, jeśli jakimś cudem przeżyje i ucieknie, więcej razy nie da się porwać w końcu się "poparzyło"
Nie, chodziło mi o to, że czasem wydaje ci się, że dzieciak wie, że ma uważać a tu i tak poleci za obcym. Idiota może mieć zarówno 20 jak i 5 lat. Chociaż u dziecka to raczej brak wyobraźni a nie bycie idiotą. I przez ten brak wyobraźni chocbys mowił tysiąc razy może nie załapać, że takie "pójście na szczeniaczki jest niebezpieczne". I temu trzeba dzieciaka pilnować. Ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem.@Rottenlady
Racja! Raz porwane dziecko, skatowane, zgwałcone w ciemnej piwnicy, jeśli jakimś cudem przeżyje i ucieknie, więcej razy nie da się porwać w końcu się "poparzyło"
Dokładnie mądry człowiek po szkodzie. Dziecku ciężko coś wytłumaczyć póki nie zrozumie na własnej skórze ,że to się źle kończy.
Ale tak czy tak pierwszy prank/srank czy inne gówno na poziomie, a nie jakieś zjebane akcje
widziałam parę takich filmów dla dzieci - i zazwyczaj dzieci kojarzą to ze "starszym panem w płaszczu"
mogli zrobić film o tym jak zadają dzieciom pytanie "z jakimi ludźmi nie można rozmawiać jak se takiego pana/panią wyobrażają"
a tu podchodzi miły młody chłopak "zadbany" ze ślicznym pieskiem - rozmowa jak najbardziej pozytywna...
Film jest jak najbardziej ciekawy i chyba każdy powinien pomyśleć nad tym
ja mam wrażenie że nawet jeśli dziecko rozumie co się do niego mówi "że nie wolno rozmawiać z nieznajomymi" rodzice i szkoła podają podstawowe wiadomości dzieciom
widziałam parę takich filmów dla dzieci - i zazwyczaj dzieci kojarzą to ze "starszym panem w płaszczu"
mogli zrobić film o tym jak zadają dzieciom pytanie "z jakimi ludźmi nie można rozmawiać jak se takiego pana/panią wyobrażają"
a tu podchodzi miły młody chłopak "zadbany" ze ślicznym pieskiem - rozmowa jak najbardziej pozytywna...
Film jest jak najbardziej ciekawy i chyba każdy powinien pomyśleć nad tym
Szczególnie księża wyglądają dobrodusznie Ale ogólnie racja. Najmilej wyglądająca osoba może być zwyrolem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów