📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:35
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
haha od samego początku się zastanawiałem czy na filmie pojawi się pociąg, nie zawiodłem się
PS oglądać z głosem, bo Rusek zajebiście się wkurwia
PS oglądać z głosem, bo Rusek zajebiście się wkurwia
Suka blyat znając ruskich to pewnie zaraz będą sie napierdalać z motorniczym
Teraz to nowy model UAZa - UrAZ
Mam UAZA. Chłopaki mogli zapomnieć o reduktorze. Na niego nie ma siły. Możliwe że góra opon ślizgała się po szynie ale gdyby wykonał skręt to wyszedłby. Sytuacja nie do powtórzenia, bo to Rosja i rozstaw torów inny, ale bez chwalenia..., myślę że ja bym wyjechał.
A teraz będą osiołkiem jeździć
Za szerokie tory chcieli to teraz mają
Za szerokie tory chcieli to teraz mają
Kurwa....aż mi się Heroes&Generals przypomniało....;/
Logiczny napisał/a:
Mam UAZA. Chłopaki mogli zapomnieć o reduktorze. Na niego nie ma siły. Możliwe że góra opon ślizgała się po szynie ale gdyby wykonał skręt to wyszedłby. Sytuacja nie do powtórzenia, bo to Rosja i rozstaw torów inny, ale bez chwalenia..., myślę że ja bym wyjechał.
Reduktor czy blokada mechanizmu różnicowego? Z tego co wiem to nie są to tożsame rzeczy.
pazuzu napisał/a:
Suka blyat znając ruskich to pewnie zaraz będą sie napierdalać z motorniczym
...sam jesteś motorniczy
Logiczny napisał/a:
Reduktor to jest to koło w skrzyni przy każdej zębatce, co dzięki tarciu zestraja prędkość wału z zębatkami i nie rozwalasz zębów.
Ten kto próbował hamować silnikiem na pierwszym biegu to wie, bo je pewnie rozwalił
Tylko nie mam pojęcia co z nim jest niby nie tak ?
tak już jeździli starożytni Rosjanie..
kokos_123, reduktor to jest takie coś co zmienia główne przełożenie. To co zestraja prędkość obrotową to synchronizator. Reduktor pozwala na szybsze użycie maksymalnego momentu obrotowego jednak skraca przełożenie (samochód szybciej przyśpiesza, lub nie męczy się gdy ciągnie coś ciężkiego). Ja mam reduktor (subarowski, zsynchronizowany, bez żadnych blokad) więc podejrzewam, że wiele się z prawdą nie mijam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów