Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jestes kurwa amatorem co tu duzo mówićwleję do kufla piwo z puszki i z butelki i daję głowę, że nie odróżnisz. chyba , że trafnie strzelisz
To, że nie każdy odróżni piwo puszkowe od butelkowego po przelaniu go to kufra nie świadczy o braku różnicy. Po prostu nie każdy to wyczuje i tyle.
Jeśli wysokość temperatury nie ma wpływu na smak to co z karmelizacją cukrów? Pewne reakcje chemiczne/fizykochemiczne zachodzą od jakiejś tam temperatury (w stopniu zauważalnym, bo poniżej też ale wooolniej :p).
pierdolisz, posmak puszki zawsze wyczujęwleję do kufla piwo z puszki i z butelki i daję głowę, że nie odróżnisz. chyba , że trafnie strzelisz
Masz rację, też o tym słyszałem i czytałem
wleję do kufla piwo z puszki i z butelki i daję głowę, że nie odróżnisz. chyba , że trafnie strzelisz
Koledze chodziło może o sposób picia piwa - sam wolę z butelki niż z puszki Nie mówię o smaku, a o praktyczności. Podobnie zresztą wszystkie pepsikole i inne sevensprajty.
Piwo w butelce jest poddane obróbce w innej temperaturze. Dodatkowo piwo w puszcze ma kontakt z amelinum. Glin co prawda ulega pasywacji, ale część i tak przechodzi w postaci jonów/kompleksów do roztworu (piwa).
To, że nie każdy odróżni piwo puszkowe od butelkowego po przelaniu go to kufra nie świadczy o braku różnicy. Po prostu nie każdy to wyczuje i tyle.
Jeśli wysokość temperatury nie ma wpływu na smak to co z karmelizacją cukrów? Pewne reakcje chemiczne/fizykochemiczne zachodzą od jakiejś tam temperatury (w stopniu zauważalnym, bo poniżej też ale wooolniej :p).
1. Niezależnie od opakowania pasteryzować można w różny sposób (czas i temp.). Przy czym piwo w puszce osiągnie szybciej zakładaną temp. pasteryzacji niż w butelce.
Dodatkowo popularną metodą zastępującą pasteryzację jest mikrofiltracja.
2. Piwo nie ma bezpośredniego kontaktu z aluminium, chyba że akurat dana puszka byłaby wadliwa i posiadała uszkodzoną powłokę lakieru.
3. Smak/zapach "metalu" nie bierze się z przechodzenia glinu z puszki do piwa, a ze starych instalacji w browarze, gdzie została uszkodzona powłoka ochronna. Podobny aromat mogą dawać też niektóre chmiele.
4. Zobacz sobie w jakiej temperaturze pasteryzuje się piwo, a w jakiej zachodzi karmelizacja cukrów.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów