Poradnik, który ma większe szanse na zapamiętanie, niż szkolenie na PO (info dla gimbusów: PO to taki przedmiot ze szkoły średniej, do której pójdziecie jak przestaniecie po raz szósty powtarzać trzecią klasę).
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jestem z branży więc daje piwo. A Stayin Alive stosuje się na wielu uczelniach kształcących paramedyków. No i przekaz genialnie wymyślili:)
Film do mnie przemawia
No i w końcu wiem gdzie trzeba dłonie przyłożyć Na PO mieliśmy specjalnego manekina, takiego zaawansowanego z elektroniką, ale oczywiście on jest używany tylko gdy przyjeżdża jakaś kontrola, albo trzeba się pochwalić na zewnątrz. Na zajęciach sama teoria i składanie oświadczenia, że umiem udzielić pierwszej pomocy i jeśli nie pomogę w potrzebie to pójdę siedzieć :/
po chuj tłumaczysz gimbusom jak i tak nie zrozumieją przekazu
kacpern napisał/a:
po chuj tłumaczysz gimbusom jak i tak nie zrozumieją przekazu
Może chce się pochwalić, że po 8 latach gimnazjum w końcu dostał się do jakiejś odzieżówki, czy gastronomika i sam czerpie radość z lekcji PO
Taa a ja z liceum pamietam tylko, ze jak cos sie dzieje to trzeba zawolac jakiegos Marka czy Jarka i on wszystko zalatwi. Niby byly wojskowy PO uczyl a taka pizda z niego byla, ze nawet na strzelnice przez 3 lata nie poszlismy a o manekinie to tylko wspomnial, ze bedzie a i tak nigdy go nie przyniosl.
Piwko za Vinniego Jones'a
@Robster - nawet bez podpisywania tego papierka jak nie udzielisz pomocy idziesz siedzieć na 3 lata, na szczęście ustawa nie wspomina co jest udzieleniem pomocy, więc sam telefon po karetkę wystarczy by nie mieć problemów
Jak zobaczyłem Vinniego to od razu piwo postawiłem, bo jeszcze by mnie znalazł i wpierdol spuścił jakbym tego nie zrobił.
Powiem tyle nie warto sugerowac sie tym filmem. Jest dużo bledów
jakich? sprawdz sam zebys wiedział....
jakich? sprawdz sam zebys wiedział....
Mam pytanie do tego z branży - w gimnazjum na przedmiocie "technika", potem w liceum na po, potem jeszcze na kursie przed rozpoczęciem studiów, miałem pierwszą pomoc i tam na takiej lalce uczyli wykonywać do tego bodajże 2 wdechy na każde 30 ucisków. Więc dlaczego Kulozęby Tony na tym filmiku mówi żeby tego nie robić?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów