18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
pashedu777 2014-11-09, 23:58 4
Misiek_KRK napisał/a:

Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wkurwienie snajpera.

Podziałka po ustawieniu "0" przycelowego powinna być ustawiona w pozycji "0" na wieży i raczej łatwo wrócić do wcześniejszych ustawień.

Co do zerowania...
Oddajesz strzał, pocisk na odległości 100 yard trafia 50,4 mm na prawo od celu czyli 2 cale. Regulacje na lunecie masz np. 1/8 MOA na 100 yard przestawiasz 16 klików i jest zero! (odległość do celu mierzysz paralaksą a odległość trafienia od celu dotami)

A i ktoś pisał o klikaniu i lunetach bazarowych... lunety po kilka tysięcy złotych też tak klikają.
Zgłoś
pozdrodlainternetu 2014-11-10, 0:10 4
Ja pierdole smieszny filmik o tym jak wkurwic snajpera Sadistic kurwa sie kloci o snajperow i regulacje no jaaa choroba psychiczna. Nie wierze ze wy macie tyle lat kurwa i sie pod takimi filmikami klocicie no to jest niepowazne.
Zgłoś
Misiek_KRK 2014-11-10, 0:20
menelutor napisał/a:

Wiesz to z doświadczenia? Pytam, bo jak czytałem kiedyś podręcznik strzelców wyborowych, to podawali, że zwykle wystarczą już 2-3 strzały na przystrzelanie. Czysta ciekawość, nic nie sugeruję.

Jeśli ma się dużo szczęścia to można wyregulować nawet za 1 strzałem. Ale w praktyce to minimum 5 strzałów. Z tym 20 to trochę przesadziłem
Zgłoś
ProVVe 2014-11-10, 0:22 7
Dobra dobra... Nie panikować chyba zrobił save-a...

Ola gringo
Zgłoś
z................m 2014-11-10, 1:06
To przestaw tak PSO-1. Bo taki był w SWD. Przestaw przechodząc obok strzelca "paluszkami" pedała od ersoftu.
W ryj byś dostał gdybyś tylko łapy ruszył do celownika. Dodatkowo na "zero" zwykłym szwejkom się blokowało. Tam są dwie takie śrubki kurwa mać.
Spierdolony ten sadol gimbami nawet w moderacji.
Zgłoś
Mathghamhain 2014-11-10, 9:07 3
Misiek_KRK napisał/a:

Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wkurwienie snajpera.

Godzina lub mniej wystarczy na wyregulowanie lunety w obu osiach (wliczając maszerowanie do tarczy odległej o 100m i z powrotem) plus jakieś 3 do 5 strzałów. Lunety posiadają zabezpieczenie przed przypadkowym przekręceniem pokręteł regulacji, choćby w postaci osłony zakładanej na każde pokrętło.
Zgłoś
n................o 2014-11-10, 10:30 5
Co robi ciapak na huśtawce? Wkurwia snajpera.
Co robi ciapak pod huśtawką? Wkurwił snajpera.
Zgłoś
contowsky 2014-11-10, 18:15
a to chujek

Najebać tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
LikeThis 2014-11-11, 12:54 1
zincum napisał/a:

Kurwa, nie snajpera tylko ewentualnie strzelca wyborowego.
Po drugie, każdy strzelec wie, na której podziałce miał tzw. zero ustawione.
Po trzecie, jak komuś tak pryka z łatwością to się nie ma czym chwalić. Lunetki z plastyku za 20 złotych z alledrogo.

Żenada ale i tak przejdzie, co?

Ty tam wyżej nie zauważyłeś, że to zabawki na kulki?

Wyobraź sobie że te zabawki są warte po kilka tysi czasami
Cóż do wkurwienia snajpera jest lepszy myk . Bo mu zniszczył regulację pionową którą zazwyczaj szybciej się ustawia bo widać czy leci za wysoko czy za nisko , zresztą kalibracja jest dokonywana do określonych warunków i odległości a nie jak eksperci powyżej piszą (ktoś kto był kiedykolwiek na strzelnicy powinien ogarniać o co mi chodzi)
Ja bym go wkurwił bardziej i przestawił pokrętło od kalibracji bocznej tak żeby na przykład łapało lewą muszkę .

a chuj tam co będę tłumaczył, jak ktoś chce to niech sobie przeczyta nawet w necie .
Zgłoś
pashedu777 2014-11-11, 15:10
LikeThis napisał/a:

Bo mu zniszczył regulację pionową którą zazwyczaj szybciej się ustawia bo widać czy leci za wysoko czy za nisko...

Pionową powiadasz ... ktoś tu strzelał kijem z kupą
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów