📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wkurwienie snajpera.
Kurwa, nie snajpera tylko ewentualnie strzelca wyborowego.
Po drugie, każdy strzelec wie, na której podziałce miał tzw. zero ustawione.
Po trzecie, jak komuś tak pryka z łatwością to się nie ma czym chwalić. Lunetki z plastyku za 20 złotych z alledrogo.
Żenada ale i tak przejdzie, co?
Ty tam wyżej nie zauważyłeś, że to zabawki na kulki?
Po drugie, każdy strzelec wie, na której podziałce miał tzw. zero ustawione.
Po trzecie, jak komuś tak pryka z łatwością to się nie ma czym chwalić. Lunetki z plastyku za 20 złotych z alledrogo.
Żenada ale i tak przejdzie, co?
Ty tam wyżej nie zauważyłeś, że to zabawki na kulki?
jak by go kopnął w jaja to też by go wkurwił
Nie da sie tak jak to przedstawiono na filmiku rozregulowac lunety. Podzialki na lunecie sa zabezpieczone przed mimowolnym (przypadkowym) rozregulowaniem. Ale i tak dalem piwo, bo filmik mnie rozbawil.
A liczył ile razy przekręcił to kółko do regulacji. W mojej lunecie do wiatrówki 1 click to 1/3 yarda czy jakoś tak. Nie chce mi się sprawdzać teraz.
Jak nie liczył to nie da się przywrócić poprzednie ustawienie. Dobrze, że tylko rozregulował w poziomie.
Każda lepsza luneta ma blokadę na śrubę imbusową, którą można dokręcić po ustawieniu.
Kurwa!
Snajperzy są zazwyczaj w parach (są wyjątki, np amerykanie w Iraku) i jest jeszcze obserwator. Mają dużą autonomie itd. Strzelec wyborowy jest w plutonie (koleś łazi np z berylem) i korzysta z karabinu snajperskiego gdy trzeba będzie go użyć. Np załatwić jakieś cele z góry.
'Strzelec wyborowy (ang. marksman) działa w składzie jednostki piechoty, wspomagając jej operacje. Przykład taki można zobaczyć w filmie "Szeregowiec Ryan". Snajper działa samodzielnie (lub w parze z obserwatorem), często na "ziemi niczyjej" lub nawet za liniami wroga. Przykład taki przedstawia film "Wróg u bram". '
Snajperzy są zazwyczaj w parach (są wyjątki, np amerykanie w Iraku) i jest jeszcze obserwator. Mają dużą autonomie itd. Strzelec wyborowy jest w plutonie (koleś łazi np z berylem) i korzysta z karabinu snajperskiego gdy trzeba będzie go użyć. Np załatwić jakieś cele z góry.
'Strzelec wyborowy (ang. marksman) działa w składzie jednostki piechoty, wspomagając jej operacje. Przykład taki można zobaczyć w filmie "Szeregowiec Ryan". Snajper działa samodzielnie (lub w parze z obserwatorem), często na "ziemi niczyjej" lub nawet za liniami wroga. Przykład taki przedstawia film "Wróg u bram". '
Ustawienie regulacji poziomej, którą to właśnie przestawił ten debil trwa kilka godzin i potrzeba oddać minimum 20 strzałów na strzelnicy z pozycjonerem statycznym. Czyli pomysł dobry na wkurwienie snajpera.
Wiesz to z doświadczenia? Pytam, bo jak czytałem kiedyś podręcznik strzelców wyborowych, to podawali, że zwykle wystarczą już 2-3 strzały na przystrzelanie. Czysta ciekawość, nic nie sugeruję.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów