📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
55 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
🔥
20 miesięcy bezwzględnego więzienia za post na FB
- teraz popularne
Badania na pelnej kurwie
Bądź czujny, bo ciągle cię obserwują
NASA wydała całkiem grubą sumę na opracowanie i produkcję długopisu piszącego w stanie nieważkości. Wiadomo, grawitacja i przyziemne sprawy ułatwiają nawet pisanie... Kminili nad pisakiem i wydali na opracowanie, testy i produkcję kosmicznego długopisu prawie 1 milion $ (!!!).
Ruskie swoim kosmonautom dali ołówki i problem mieli z głowy...
NASA wydała całkiem grubą sumę na opracowanie i produkcję długopisu piszącego w stanie nieważkości. Wiadomo, grawitacja i przyziemne sprawy ułatwiają nawet pisanie... Kminili nad pisakiem i wydali na opracowanie, testy i produkcję kosmicznego długopisu prawie 1 milion $ (!!!).
Ruskie swoim kosmonautom dali ołówki i problem mieli z głowy...
cornishon69 napisał/a:
Wiedziałem że ktoś przytoczy ten denny przykład o długopisie w kosmosie.
Czyli podpierdoliłem temat na posta? Strasznie mi przykro...
@czarny83 - nie uważam, żeby koleś był głąbem... Wręcz przeciwnie. Gdybyś znał trochę ludzi bardzo (podkreślam - bardzo!) inteligentnych, czy wręcz geniuszy, zauważyłbyś w jego zachowaniu podobne cechy - lekka "geekowatość" zachowania, spokojne, ważone słowa, ze specyficznym sposobem mówienia, specyficzne ruchy, okulary zapewne od komputera/książek/nauki no i heloł - zabawa jojo
@Bruner nie porostu twierdzę że ten przykład jest denny, więc sam bym go nie dodał ^^
@BrunerOvned
A czy wiesz jakie właściwości ma grafit, z którego są rysiki? A czy wiesz, że taki grafit z papieru po części odpada i w stanie zerowej grawitacji unosi się w powietrzu i jak osiada to powoduje zwarcia?
Wydawanie grubych milionów na badania nie jest niczym złym. Na pewno lepsze niż na wojnę.
A czy wiesz jakie właściwości ma grafit, z którego są rysiki? A czy wiesz, że taki grafit z papieru po części odpada i w stanie zerowej grawitacji unosi się w powietrzu i jak osiada to powoduje zwarcia?
Wydawanie grubych milionów na badania nie jest niczym złym. Na pewno lepsze niż na wojnę.
JakobekS napisał/a:
A czy wiesz, że największe skoki technologiczne miały miejsce właśnie podczas wojen i dzięki nim?
Amerykanie wywalili w chuj kasy na skonstruowanie sracza, który działałby w stanie nieważkości, największym problemem było to, że astronauci odlatywali od klopa przy użytkowaniu.. A ruscy po prostu zamontowali tam coś jak odkurzacz i uchwyty których trzymać się trzeba żeby nie odlecieć
wracaj do kuchni i opowiedz to patelni, może ją to rozbawi
alan10 napisał/a:
A czy wiesz, że największe skoki technologiczne miały miejsce właśnie podczas wojen i dzięki nim?
Rozwiązania nawigacyjne, które zostały wymyślone przy okazji kolonizacji nie były napędzane jakoś wojną...
No i teraz są przemysły, które walczą ze sobą w inny sposób niż bronią i terrorem i myślę, że gdyby ludzie przestali się wzajemnie zabijać to ten rozój by się jakoś nie zatrzymał.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów