Jak zapalic zapalke palcem
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:41
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
chloran potasu + fosfor + siarka
Będę pod wrażeniem jak zapalisz zapałkę o galaretę.
Amerykańską można odpalić pocierając nawet o kant dupy.
@up POIDH
Chujem odpalam, na pw powiem jak.
Takie zapałki to tzw. "unsafety matches". W latach '90-tych przywiozłem sobie z Anglii kilka paczek i brylowałem w liceum. <nostalgia>
To je czary, czary powiadam!
Kiedyś każde zapałki można było odpalić od czegokolwiek chropowatego/przekazując główce energię, bo były pokryte tym-czymś-z-czego-zrobione-są-kapiszony. Tylko jak się nosiło pudełko takich zapałek w kieszeni i się podskoczyło/upadło, to bardzo często zapalały się od siebie i koszula do śmieci, a cyc do chirurga. Teraz mamy zapałki BEZPIECZNE, czyli bez tego-czegoś, co znajduje się po bokach pudełek od zapałek
No i po co się tak pierdolić, jak z automatu można kupić tzw. Zapałki kowbojskie - chociażby na Militaria pl
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów