prawo użycia broni.. co nie zmienia faktu że nic konkretnego się nie dowiedziałem z tego filmu tylko to że policja nie może mnie olać, nie może kazać mi czekać czy też wmawiać że nie moge skoro mogę..
i co więcej hmmm nic.. sam wiem że wymagany jest wiek 21 lat, badania psychologiczne, potwierdzenie niekaralności, wywiady środowiskowe jakies pierdolone zaświadczenia i podanie niczym o prace do czego mi jest broń ok - chce mieć broń bo tak? jaką broń - za taką by mnie wsadzili.., ile tej broni -im więcej tym lepiej ja jebie.. w wojsku dostałem akms już 4 dnia pobytu i strzelałem po tygodniu.. dużo amunicji bo średnio po 50 sztuk co 2 dni i sobie strzelałem to rano to wieczorem, to w środku nocy, to jak padał śnieg deszcz czy było tak w pizde gorąco że widziałem kilka celi.. i nikomu nie zrobiłem krzywdy i sobie też może trochę pokaleczone ręce przy konserwacji broni ale to norma ostre tłoczenia + olej mniejsza o to.. chodzi raczej o podejście państwa do obywateli RP jest chyba najbardziej spektakularnym krajem w europie no może ruscy rewolucjoniści nasz przebijają ale co tam ile było zamachów chyba jeden na prezydenta Narutowicza zabił go artysta komunista? coś koło 80 lat temu, ostatnio jakiś dziadek zastrzelił polityka ale miał pozwolenie badania wszystko cud miód i cała masa akcji konspiracyjnych zabójstw okupantów odbicia więźniów, i wiele innych.. jak by dali wszystkim broń to by zaczeli strzelać do siebie ale z kolei dając broń powinni dać kare śmierci a tej nie dadzą bo unia bo to straszna zbrodnia.. o napady bym się nie bał bo nie ma co kraść zobaczmy Kanadę tam jest mniej ludzi jak w PL 35mln z czego 70 mln sztuk broni co 2/3 rodzina posiada 3 sztuki karabinów, pistoletów, strzelb a ginie 3 osoby rocznie z tego 2 przypadkowo podczas polowań... skoro boją się o własne życie to niech zmienią stosunek do społeczności to po 1 po 2 prawo jest ostre ws broni ok ale chciał bym lepszy dostęp a nie kontrole co miesiąc czy broń w sejfie, czy nie jestem pijany czy coś tam i latanie jak pies za ogonem żeby niedostać tego pozwolenia o KUSZY nie wspominając buhahahhaha zjebany kraj... (tej nigdy nie zarejestrujesz i nigdy nie dostaniesz na to pozwolenia) prędzej kałacha po tuningu na jednostrzałowca dostanie się.. jako broń myśliwską czy sportową??