18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
T34v2 2013-01-25, 20:05 5
Po 1.5 godziny to kiełbasa jest lekko okopcona a nie uwędzona I do żarcia 'na surowo' sie nie nadaję.

Wędzi się taką 3-4godziny, wtedy nabiera odpowiedniego koloru, smaku i żreć można
Zgłoś
Avatar
blackbird969 2013-01-25, 20:07
ehhh dzieciństwo, babcia z dziadkiem jak robili domową kaszankę (kiszkę), już z miski podbierałem taką przygotowaną, palce lizać i nie trzeba na wsi mieszkać bo dziadki pod samą Wawą mieszkają od 46 lat ale na wsi urodzeni
Zgłoś
Avatar
Q................l 2013-01-25, 20:09 2
@mieszalniapasz
mięso z szczura domowego jest bardzo dobre i jakościowo i smakowo. Szczurów wędrownych się nie je, ponieważ mięso może być trujące - zgodnie z zasadą jesteś tym co jesz.
Zgłoś
Avatar
pauauek 2013-01-25, 20:16 1
Jak dla mnie za mało uwędzona, wnioskuje po barwie

EDIT: Widzę, że Pan T34v2 mnie uprzedził
Zgłoś
Avatar
androgenius 2013-01-25, 20:29 1
Qyyn.Nikol napisał/a:

@mieszalniapasz
mięso z szczura domowego jest bardzo dobre i jakościowo i smakowo. Szczurów wędrownych się nie je, ponieważ mięso może być trujące - zgodnie z zasadą jesteś tym co jesz.



Nie wiem jak ze szczurem ale jadłem świnkę morską i szynszyle, też niewielkie gryzonie więc mięsko nie powinno wiele odbiegać od szczurzyny. Smaczne, słodkawe, kruche mięsko, polecam.
Zgłoś
Avatar
bosiakpr 2013-01-26, 2:02 2
@pauauek i T34v2 "znawcy tematu"... Kolor kiełbasy nie zależy jedynie od tego jak długo się ją wędzi ale też od tego, jakiego drewna używa się do wędzenia ;]
Zgłoś
Avatar
C................l 2013-01-26, 3:25 1
Ludzie co sanepid ma się zgłaszać skoro na własny użytek robią. Teraz to nawet bimbru sobie można upedzić legalnie.
Zgłoś
Avatar
aod244 2013-01-26, 3:45
Znajomy wujka też robi własną kiełbasę na wsi, to kaskę zbija niezłą za nią, a wcale dużo nie kasuje.
Zgłoś
Avatar
w................l 2013-01-26, 5:07
dobry patent z napędem maszynki do mielenia

świętej pamięci dziadek robił kiełbasę z nutrii, jebane jeszcze wierzgały jak obierał je ze skóry,
wpierdalałem jak dziki

mięso, sól, pieprz ,majeranek, czosnek, flak

a nie tablica Mendelejewa i ze trzy zakłady chemiczne.
Zgłoś
Avatar
tomek2302 2013-01-26, 10:49 1
wujek juz nie raz obciagal jak widac
Zgłoś
Avatar
sitek545 2013-01-26, 13:51 1
Ale mnie wkurwia jego głos...Może i zna się na gotowaniu ale słuchać go nie mogę...
Zgłoś
Avatar
LaChupacabra 2013-01-26, 14:51
Higieniczne warunki produkcji zgodnie z dyrektywami unii - SPEŁNIONE. Aż zgłodniałem, idę rozmrozić kiełbasę
Zgłoś
Avatar
Bender1988 2013-01-26, 19:42
Lubię jego filmiki, ponieważ są przydatne (polecam sos do Big Maca). Nie chce być sku*** ale on ma damski żakiet.

P.S. Rozumiem, że mógł od "cioci" pożyczyć, skoro na wsi. Normalka.

P.S.2 Jak mój wujek wędzi, to wędzi dłużej.
Zgłoś
Avatar
kuba9458 2013-01-26, 22:06
Czesto jezdze z ojcem kiełbase robic na wies, i jeszcze nigdy sie nie spotkalem zeby grzesiu(masarz lubi wypic) dodawał wody do mięsa czy po wędzenie(ok 3h) ją parzyl w wodzie. Wg mnie kiełbasa wtedy traci smak(slyszalem zechcac zwiekszyc wage wklada sie kielbase po wedzeni do wody) Podejrzewam ze te azbiegi sa robione po to by zwiekszyc objeta-osc kielbasy bo swinia nie za duza byla, z reguly jak dla siebie sie robi mieso praktynie nie ma kontaktu z wodą.
Zgłoś
Avatar
pauauek 2013-01-26, 23:17
bosiakpr napisał/a:

@pauauek i T34v2 "znawcy tematu"... Kolor kiełbasy nie zależy jedynie od tego jak długo się ją wędzi ale też od tego, jakiego drewna używa się do wędzenia ;]



Tak tak wiadomo, ale tak czy siak 1,5h wędzenia to bardzo krótko, mam dziadka co miał regionalną fabrykę wędlin. Robił wyroby własne i mu często w tym pomagałem(pracowałem w jego zakładzie) i nie gadaj mi, że te kiełbasy z filmu są dobrze uwędzone
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem