Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
Jaki jest owczarek?
BigLebovsky • 2025-03-27, 20:13
Owczarek jest niemiecki!

00:00
-00:07
Download
Zmieniono 1 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mamurra 2025-03-28, 2:19
Bazyli.Kapusta napisał/a:

Przeczytałem sporo książek i w żadnej i ani razu nie spotkałem sie z forma "Ci".

Pierwszy z brzegu przykład, "Pan Tadeusz", ks. I, wersy 171-173:

"Dobrze mój Tadeuszu, żeś się dziś nagodził
Do domu, właśnie kiedy mamy panien wiele.
Stryjaszek myśli wkrótce sprawić _ci_ wesele".

Następny, "Kariera Nikodema Dyzmy", str. 8:

"Pułkownik wyciągnął ponownie srebrną papierośnicę.
— Służę _ci_. Pozwól, że _ci_ przedstawię: pan Dyzma, pan minister Jaszuński."

Czyżby Mickiewicz i Dołęga-Mostowicz byli chłopami bez wykształcenia i posługiwali się prymitywnym językiem?
Zgłoś
Bazyli.Kapusta 2025-03-28, 2:32
mamurra napisał/a:

Pierwszy z brzegu przykład, "Pan Tadeusz", ks. I, wersy 171-173:
"Dobrze mój Tadeuszu, żeś się dziś nagodził
Do domu, właśnie kiedy mamy panien wiele.
Stryjaszek myśli wkrótce sprawić _ci_ wesele".
Następny, "Kariera Nikodema Dyzmy", str. 8:
"Pułkownik wyciągnął ponownie srebrną papierośnicę.
— Służę _ci_. Pozwól, że _ci_ przedstawię: pan Dyzma, pan minister Jaszuński."
Czyżby Mickiewicz i Dołęga-Mostowicz byli chłopami bez wykształcenia i posługiwali się prymitywnym językiem?

Tego nie czytałem. Toż to były obowiązkowe lektury, a na te lachę się kładło. Najwięcej książek o tematyce lotniczej i trochę historycznej.
Pomimo tego, to nie zmienia faktu, że w regionie Polski w którym mieszkałem posługiwanie się takimi formami jak "ci", czy "se" to była poruta w towarzystwie i narażanie się na żarciki środowiska. Tak jak wcześniej pisałem, na Pomorzu tak to było rozumiane.
Żaden młodzian w szkole nie chciał uchodzić za wsióra, bo miałby wszystkie dupy już odfajkowane.
Zgłoś
Rajesh 2025-03-28, 4:01
Curb Your Enthusiasm
Wyjęte z serialu by Larry David mistrz.obejrzyjcie Barany cały odcinek bo Wam piana z pysków leci.
MAKE SADISTIC GREAT AGAIN QRVA

[ Dodano: 2025-03-28, 04:11 ]

Nigdy nie mieszkałem w Warszawie, ani nawet w jej okolicy, tylko na Pomorzu.
Tutaj było tak jak napisałem i to było powszechne.. Natomiast dokładne zdefiniowanie tej formy, to dla mnie czarna magia. My znamy często te reguły w językach obcych, ale w języku ojczystym może być już gorzej, tym bardziej, że języki przechodzą ewolucję.
Przeczytałem sporo książek i w żadnej i ani razu nie spotkałem sie z forma "Ci".
Sądzę, że kolega Gieros książek raczej nie czytał i się tych slow nie "opatrzył". On to zna tylko fonetycznie.
Znowu mi przysłał następną wiadomość i jeszcze raz dołożył do pieca! To jakiś uparty kołek.
Nic, tylko olać i się trochę pośmiać, kiedy on się dalej pogrąża.
Podobno psy wyczuwają złych ludzi i na nich ujadają.

Nie podobno tylko na pewno jest to wyrwane z kontekstu z serialu HBO. Cytując We Nowakowską w dupie byles I gowno widziałeś.
Nie podobno ale na pewno Larry David przez kilka sezonów robi sobie jaja z samego siebie (jest rzecz jasna Żydem) twórca Seinfeld'a.watkow I śmiania się z Żydów Nazioli i Arabów jest multum a Twoje pies podobno wyczuwa na komentarz nie zasługuje. Ale jeśli podobno wyczuwa to żywię nadzieję że na pewno wyczuwa ludzka głupotę. Odcinek geniealny ale nie dla Ciebie rzecz jasna przekazu i tak byś nie zrozumiał

[ Dodano: 2025-03-28, 04:12 ]
Kapusta głową pusta
Zgłoś
YebacWszystkieWyznaniaReligijne 2025-03-28, 9:24 1
Zbiegacie z tematu. Prawda jest taka, że wszystkich yebanych żydów i muslimów należy spalić i usunąć z tego świata. Zayebac już w zarodku to ścierwo.
Zgłoś
mamurra 2025-03-29, 17:33

Tego nie czytałem. Toż to były obowiązkowe lektury, a na te lachę się kładło.

No, i taki, właśnie, jest efekt. Ale zachęcam do nadrobienia zaległości.
Zgłoś
Bazyli.Kapusta 2025-03-29, 21:25
mamurra napisał/a:

No, i taki, właśnie, jest efekt. Ale zachęcam do nadrobienia zaległości.

No nie wszystkie lektury olałem. To był "pan Tadeusz", nie mogłem się przez to przebić. Przez "Chłopów" również nie.
"W pustyni i w puszczy" wchłonąłem w krótkim czasie, od "Dywizjon 303" to ja byłem ekspertem lepszym od polonistki, która wiedziała na ten temat tyle, ile program i konspekt wymagał, a ja przeczytałem wszystkie dostępne książki pilotów tzn. uczestników tych zdarzeń łącznie ze szczegółami poszczególnych walk.
Ja natomiast poleciłbym Tobie "Rękopis znaleziony w Saragossie" Jana Potockiego. Dobra klasyka.
Zgłoś
mamurra 2025-03-29, 22:47

"W pustyni i w puszczy" wchłonąłem w krótkim czasie

- Powiedział ci tak dlatego, że inaczej byś nie zrozumiała. Do mnie by się tak nie wyraził. Mahdi jest gorszy niż całe stado krokodyli. Rozumiesz? Dobre mi powiedzenie: „niegrzeczny”, tak się mówi do niemowląt.
Lecz ujrzawszy zachmurzoną twarz dziewczynki umilkł, a potem rzekł:
- Nel! wiesz, że nie chciałem ci zrobić przykrości; przyjdzie czas, że i ty będziesz miała czternasty rok. Obiecuję ci to na pewno.
Zgłoś
Bazyli.Kapusta 2025-03-29, 22:52
mamurra napisał/a:

- Powiedział ci tak dlatego, że inaczej byś nie zrozumiała. Do mnie by się tak nie wyraził. Mahdi jest gorszy niż całe stado krokodyli. Rozumiesz? Dobre mi powiedzenie: „niegrzeczny”, tak się mówi do niemowląt.
Lecz ujrzawszy zachmurzoną twarz dziewczynki umilkł, a potem rzekł:
- Nel! wiesz, że nie chciałem ci zrobić przykrości; przyjdzie czas, że i ty będziesz miała czternasty rok. Obiecuję ci to na pewno.

Chłopie!
Czegoś Ty się naćpał? Czym się tak urżnąłeś?
Czy można Tobie jeszcze pomoc?
Gdzie k🤬a leży odtrutka?!!

Złap się lepiej za te rękopisy Potockiego, to trochę ochłoniesz z tych pedofilskich majaczeń.
Zgłoś
Nome 2025-03-30, 0:07
Bardzo interesujące rozważania na temat zaimka, ja znalazłam takie objaśnienie
Cytat:

Zaimek drugoosobowy TY ma w celowniku dwie postaci CI oraz TOBIE. Obie są poprawne, żadna z nich nie jest gorsza od drugiej, żadna nie jest też lepsza czy elegantsza. I mimo że obie są formami tego samego przypadka, nie można ich stosować wymiennie. Forma CI – krótsza – nie jest potoczna, nie jest „brzydka”, nie jest też „jakaś taka dziwna”. Jest to forma neutralna, nieakcentowana, przeznaczona do stosowania w środku zdania – i tylko ta forma powinna być używana w środku zdania. Piszemy zatem: Udostępniamy ci / Ci środki, które możesz przeznaczyć na dowolny cel (nie: *udostępniamy Tobie środki…); Oferujemy ci / Ci produkty o potwierdzonej skuteczności (nie: *oferujemy Tobie produkty…); Przesyłam Ci pozdrowienia ze Szczyrku (nie: *przesyłam Tobie pozdrowienia…) Forma TOBIE – dłuższa – nie jest staranniejsza, nie jest też „ładniejsza”. Jest to forma przeznaczona do stosowania w pozycji akcentowanej, a więc na początku lub na końcu zdania, a także wtedy (i tylko wtedy!) gdy pada na nią akcent logiczny, np. w przeciwstawieniach. Napiszemy: Środki, które możesz przeznaczyć na dowolny cel, udostępniamy właśnie Tobie; Tobie przysługują ulgi, ale pozostałym osobom nie; On chyba składał tę propozycję nie tobie, tylko twojemu wspólnikowi.

źródło
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem