Jan III Sobieski doczeka się pomnika we Wiedniu!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:43
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
w Wiedniu*... no chyba, że mówisz np. we Warszawie ?
My też swego czasu mieliśmy pomniki Austriaka w Polsce. Nazywano nawet place i ulice jego imieniem. Oni się teraz po prostu rewanżują...
Oj nie jestem taki pewien czy postawią, ostatnio słyszałem, że chcą pomijać II Oblężenie Wiednia w jakiejś austriackiej szkole, ponieważ mogłoby to urazić tureckich uczniów. Horda ciapatych zrobią "strajk" czytaj rozpierdolą pół miasta i spalą samochody i miasto od razu będzie przepraszać za islamofobię ...
Ps Ale jeżeli jednak postawią, to miło
Ps Ale jeżeli jednak postawią, to miło
A mnie się wydaje, że postawią ale nie z wdzięczności dla Sobieskiego. Będą chcieli przypomnieć ciapatym, że już raz wpierdol dostali jak się panoszyli.
@dominik_jachas Widzę, że gimbusy już wakacje mają?
Austria powinna sama go zafudować wieki temu i to z odpowiednim rozmachem.
@ilovesmashing Percepcja mojej mentalności nie obliguje w dalszy aspekt tej sprawy. Nie będę z Tobą polemizował ponieważ wegetujesz na niskim poziomie intelektualnym kolidującym z moją wyrafinowaną osobowością.
Tak, pomnik za pół miliona złotych. Zgadnijcie kto go finansuje...
Ale mimo wszystko jesteśmy winni Sobieskiemu ten pomnik, a nawet więcej! Trzeba pamiętać o takich jak on!
Ale mimo wszystko jesteśmy winni Sobieskiemu ten pomnik, a nawet więcej! Trzeba pamiętać o takich jak on!
pewnie i tak nic z tego nie będzie bo lewaki powiedzą że nie wolno prowokowac muslimów
ale przecież tak nie wolno, co nasi islamscy bracia powiedzą na tą zniewagę!
400 lat mienlo prawie a ci dopiero teraz stawiaja...
ilovesmashing napisał/a:
@dominik_jachas Widzę, że gimbusy już wakacje mają?
Teraz nie wiem, czy mi wrzucasz tym jakże uwielbianym przez modów słowem "gimbus", czy autorowi ? Bo jeśli mi, to proponuję zajrzeć do słownika A jak znajdziesz "odpowiedni", udowadniający twoje z dupy wzięte tezy językowe, zrób zdjęcie i tu wstaw
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów