Nie pozwólcie ukryć im prawdy!
2. Podpisanie konkordatu
3. Rozwój AIDS w Afryce
4. Niesamowite skupianie się na etyce seksualnej (dla matołów: seks to grzech, jak chcesz dupczyć to po to żeby robić dzieci)
5. Przypisuje mu się też znaczne zacofanie kościoła, przez co taki Islam zaczął się szerzyć w Europie (choć to jest trochę naciągane)
Oczywiście wszyscy którzy tak kochają papieża i go bronią pewnie zasmucą się na informację, że Kremówa walczył z szeroko pojętym "waleniem gruchy", albowiem uważał, że to grzech (w sumie wg jego retoryki grzechem była onanizacja, ale posuwanie kozy już nie...)
Upadek komunizmu zawdzięczamy TYLKO I WYŁĄCZNIE panu Gorbaczowowi, który nie był na tyle uparty jak niektórzy inni działacze (jeden zastępca sekretarza miał nawet pomysł zagrożenia światu arsenałem atomowym, żeby świat rozpoczął misję humanitarną w Związku ).
Kościół zły, a co powiecie o islamie?
1. Samo to, że nic sobie nie robił z fali pedofilii jaka jest w KK powinno być dowodem.
2. Ile nas kosztuje konkordat: henrykp.salon24.pl...e-nas-konkordat (bo to o o pieniądze chodzi) - uważam, że mógł nam oszczędzić tych kosztów...
3. Hmm... pamiętając, że rozwój społeczny niektórych państw Afrykańskich można porównać do Średniowiecza i pamiętając jaką rolę odgrywał w średniowieczu kościół śmiem twierdzić, że ten argument nie jest wcale taki bezpodstawny.
4. Chodziło mi o to, że w dzisiejszych czasach dupczenie to moja prywatna sprawa i nie powinien żaden koleś z celibatem, ubrany w złote szaty uczyć mnie co jest etyczne a co nie. A wątek "jak posuwać to dla prokreacji" wcale nie jest taki z dupy jeśli wspomnimy zakaz używania antykoncepcji...
Cóż, parę razy trafiałem w jakimś Gościu Niedzielnym czy innej makulaturze na teksty rzekomo od JP2 o złu onanizacji, a nie było tam słowa o posuwaniu kóz
BTW: w Biblii nie ma słowa o "namiestniku Bożym wybranym przez samego Boga, który na wybieranie nie ma czasu i dokonuje tego banda starych pierników i tetryków w jego imieniu na zgromadzeniu nazwanym konklawe", więc papież-namiestnik Boga to nic innego jak żywy złoty cielec
. "Gwiezdne Wojny" Reagana (których efektem jest spadek kondycji USA, która do tej pory napędza w ten sposób gospodarkę, robiąc sobie jednocześnie dziurę budżetową o kalibrze rowu Mariańskiego )