📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
A zaczynali od stajenki.
Allah akbar !!
kiedyś nawet na sadolu ktoś wrzucał tłumaczenie tego dokumentu , o ukrywaniu pedofilii
kiedyś nawet na sadolu ktoś wrzucał tłumaczenie tego dokumentu , o ukrywaniu pedofilii
Od JPI po tym jak go otruto nawet nie pobrano kropli krwi, w końcu Watykan to państwo w państwie i może robić co sobie chce w swoich granicach.
Pojednanie w imię Papieża!
Ale zobaczcie że powoli JP II znika z naszego życia. Nie pojawia się już w mowach polityków, nikt już nie cytuje jego książek. Pewnie że w jego biografii są ciemne strony ale nie można zapominać też o tych jasnych i uważam że z tego powodu należy mu się choćby dyskusja, nieważne jak kontrowersyjna by nie była.
Dyskusja o "dokonaniach" JPII są bezsensowne - ten człowiek nie zrobił przez ileś tam dziesiąt lat swojego panowania NIC żeby w świecie działo się lepiej - nie on pokonał komunę, tylko ludzie których komuna uciskała i mieli już jej dość (nie zapominajmy, ze jeden z pierwszych buntów przeciwko komunie wybuch w Czechosłowacji - w której grubo ponad 70% ludzi deklaruje się jako ateiści a władze kościelne w Watykanie mają poparcie liczone w promilach), nie on dokonał postepu w rozejmie między Izraelem a Palestyną, nie wspominając o klęskach głodu i AIDS w Afryce do których Kościół się przyczynia zamiast je zwalczac. A wielbienie kogoś tylko dlatego, że urodził się w Polsce to już kompletna abstrakcja - czemu w takim razie pierdolone mohery tak wielbią JPII a nienawidzą Tuska czy Palikota - przecież oni tez są Polakami!!!
Skurwiel z kutasem w ustach. Popatrzył by na otuchę dodawaną naszym ojcom i dziadkom podczas stanu wojennego itd. Idioto z kutasem w ustach zobacz na to w jakiej Polsce żył byś gdyby nie JP2. Jak dla mnie mógł być pedofilem, zabójcą itd ale ważne co zrobił dla nas i polskie.
wangog napisał/a:
Problem Polaków - sami kurwa sramy na swoich. W każdej dziedzinie - a to, że Lewandowski pizda bo w BVB nie strzelił, a to kurwa Kopernik był kobietą, a to kurwa Wałęsa był w SB - kurwa, pojebany kraj. Nikt kurwa nie jest idealny ale JPII to chyba jeden z niewielu Polaków za których nie musimy się wstydzić za naszymi granicami.
to jest Twój problem. Polak kurwa za granicą pierdoli od rzeczy kogo to my nie mamy (jakie wspaniałe persony - zreszta na palcach tych słynniejszych mozna policzyć - połowa z nich wypierdoliła za granicę przed smiercia bo taki kurwa nasz wspaniały kraj hahahah). Ale o sobie może tylko powiedzieć że jest śmierdzącą złodziejską cwaniacką pizdą bo nic nie osiągnął :] ot tyle
Więc zamiast pierdolić i wznosić na wyżyny osoby, o których słyszymy tylko min. z zakłamanych stacji telewizyjnych to zacznijmy sami coś osiągać. Szczycimy się fabryką opla czy chevroleta zlokalicowaną w polsce (dla mnie jest to hańba) Zero potencjału. Cofamy się do średiowiecza żyjąc na łasce innych karmiąc się Katyniem Smoleńskiem Janem Pawłem II WŚ czy stanem wojennym.
obejrzałem cały i muszę powiedzieć że typ gada rzeczowo podaje konkretne przykłady, nie pierdoli jakiś głupot które powiedział mu jakiś pan który nie chce ujawniać swojej tożsamości i jego mądrości tylko konkretne przykłady, to jest moim zdaniem publicystyka
nie widzę powodu aby po nim jechać, im poznamy więcej aspektów życia działalności człowieka którego okrzyknęliśmy wielkim tym lepiej
a to co sądzę o jp2 to moja prywatna sprawa
hejtowanie tego pana nie ma jakiegokolwiek sensu
nie widzę powodu aby po nim jechać, im poznamy więcej aspektów życia działalności człowieka którego okrzyknęliśmy wielkim tym lepiej
a to co sądzę o jp2 to moja prywatna sprawa
hejtowanie tego pana nie ma jakiegokolwiek sensu
Zapomniał dodać, że JP2 był agentem SB pod pseudonimem Czarne powieki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów