Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No fakt, mógł specjalnie przyjechać do Polski i latać po ulicach z maczetą.
Co do JPII, to zapewne wielu "dobrych" ludzi miało nieciekawe fragmenty w życiorysie, tylko lepiej dojebać się do autorytetu religijnego, bo teraz modna nagonka na Kościół i religię. Nie bronię Go, ale będąc katolikiem zwracam większą uwagę na przejawy agresji wobec ludzi wierzących.
Jestem katolikiem i mnie to nie rusza , kościół jest sprzeczny z tym co Bóg karze , pismo święte jest zmieniane przez Watykan który tak na prawdę nic nie ma wspólnego z kościołem i bogiem jak byś nie wiedział pajacu. Jak masz wierzyć w kogoś to wierz tylko w Boga. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. I często widzę jak ludzie piszą, ze papież jp2 to był duch święty,śmieszy mnie to .
E tam chuja wiecie w dupie byliście i gówno widzieliście. O zmarłych osobach sie zle nie mówi. Ale czego tu wymagac polska i polacy sa jak korewki zadne pieniedzy kazdy chce sie wybic osraja nawet Ojca swietego. A prawda jest taka ze wiekrzosc polakow to jebane nieudaczniki ktorzy sraja pod siebie. Smiesza mnie wypowiedzi ze JP2 nic niezrobil i tp. A co niby wy robicie, sam jestem leniwy. Ale zawsze walcze o swoje i staram sie zrobic najleprze nawet z najgorszego. A wiekrzosc medrcow sadistika siedzi z obsrana dupa wracajac z tej swej chujowej roboty gdzie szef ich wali jak male kurewki a zona im dopierdala do pieca po to by obsrywac wszystko i wszystkich. A taka pala z filmiku co robi gowno jeszcze ma wade wymowy i co wolicie takie kurwiarza od ojca swietego. No wybaczcie ale dla mnie zostanie papierzem to chyba jest jakies osiagniecie w dodatku jednym z najelpszych w histori. Ale nie oczywiscie osrywajmy ludzi ktorzy cos osiagneli by nasze marne zycie wygladalo lepiej.
Co zrobił JP2 napisz mi tutaj , bo bronicie ale nie dajecie dowód na to żeby coś robił ? A co do pana to POWIEDZIAŁ PRAWDĘ i Ciebie to boli jak i pozostałych oszołomów.
Co zrobił JP2 napisz mi tutaj , bo bronicie ale nie dajecie dowód na to żeby coś robił ? A co do pana to POWIEDZIAŁ PRAWDĘ i Ciebie to boli jak i pozostałych oszołomów.
Ahh och znający historię w chuj młody "Polaczek" z Ciebie. Chuja wiesz kompletnie po pierwsze gdyby nie on, ludzie z solidarności, popiełuszko i wszyscy wyjebiście odważni ludzie to chuja byś tu teraz pisał pizdo. Chuj ludzie walczyli, papież jednak wywierał wpływ na władze zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Wpiezdu to była taka ciota jak tusk który trzęsie nóżkami przy putinie. Tak zaraz powiesz że pierdole farmazony ale Ty potrafisz krytykować na temat o którym masz pojęcie na zasadzie przeczytania jakiegoś artykułu w onet.pl i posłuchania takiego chuja który bierze 10 tys za pierdolenie na wizji. Tyle ode mnie tylko nie spinaj zbytnio dupy.
Znasz angielski czytaj ...
en.wikipedia.org/wiki/Idolatry
Nie znasz to masz pecha skrócona wersja w PL.
pl.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%82wochwalstwo
Wiedza jest tam tylko trzeba książki czytać a nie gruche przed monitorem.
Ps
Dla mnie Topic zamknięty.
Ahh och znający historię w chuj młody "Polaczek" z Ciebie. Chuja wiesz kompletnie po pierwsze gdyby nie on, ludzie z solidarności, popiełuszko i wszyscy wyjebiście odważni ludzie to chuja byś tu teraz pisał pizdo. Chuj ludzie walczyli, papież jednak wywierał wpływ na władze zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Wpiezdu to była taka ciota jak tusk który trzęsie nóżkami przy putinie. Tak zaraz powiesz że pierdole farmazony ale Ty potrafisz krytykować na temat o którym masz pojęcie na zasadzie przeczytania jakiegoś artykułu w onet.pl i posłuchania takiego chuja który bierze 10 tys za pierdolenie na wizji. Tyle ode mnie tylko nie spinaj zbytnio dupy.
Papież nie wywierał żadnego wpływu na władze, 5 kwietnia 1989 roku. zakończono rozmowy i podpisano porozumienie "okrągłego stołu". Przede wszystkim ustalono legalizację "Solidarności", przywrócono urząd prezydenta, opozycja miała dostęp do środków masowego przekazu etc.
Znowelizowano konstytucję PRL, a także doszło do rejestru NSZZ "Solidarność", przywrócono stanowisko prezydenckie i Senat. Rozpoczęła się wędrówka od socjalizmu do demokracji w naszym kraju.
W roku 1989 wypadały wybory prezydenckie, w związku z tym atmosfera w kraju była bardzo napięta. Opozycja mając dostęp do "Gazety Wyborczej" i "Tygodnika Solidarność", a także telewizji ułożyła listę ludzi, którzy powinni zająć miejsce w Sejmie i Senacie. NSZZ "Solidarność" miała 161 kandydatów na posłów oraz 100 na senatorów.
Już w pierwszej turze z 4 czerwca 1989 r. posłami wystali opozycjoniści, a było ich 160 oraz 92 senatorów. Tylko wybrano 3 posłów koalicyjnych, co stanowiło klęskę dla rządzących komunistów. Jego kierownictwo wyeliminowano z sejmu.
Druga tura wyborów, przeprowadzona 18 czerwca 1989 roku dołożyła solidarności 7 mandatów senatorskich i 1 poselski. Bronisław Geremek kierował Obywatelskim Klubem Parlamentarnym, utworzonym w posłów i senatorów opozycjonistów.
Klęska komunistów była wprost żenująca, w związku z tym wprowadzono pewne zmiany we władzy państwa: "Wasz prezydent - nasz premier". I tak prezydentem został gen. Wojciech Jaruzelski, a premierem Tadeusz Mazowiecki. Pierwszy niekomunistyczny premier po II wojnie światowej to właśnie on.
Wyniki wyborów czerwcowych zostały z aplauzem przyjęte przez społeczeństwo polskie. Entuzjaści demokracji głośno i triumfalnie ogłosili "koniec komunizmu w Polsce", jak to między innymi publicznie powiedziała Joanna Szczepkowska. Teraz nastał czas odbudowy III Rzeczpospolitej Polskiej.
Zmiany we władzy kraju zmierzały do zmiany ustroju politycznego z socjalistycznego w demokratyczny. A także zmierzały dużymi krokami go gospodarki rynkowej.
Nastąpił trójpodział władzy na ustawodawczą, wykonawczą i sądowniczą. Polska przestała być Polską Rzeczpospolitą Ludową, a III Rzeczpospolitą z godłem w postaci orła w koronie. Istnienie III Rzeczpospolitej rozpoczęło się wraz z rokiem 1990.
Nie było tam Papieża i żadnego wpływu nie wywierał i Mi tu nie pierdol . Obalenie komunizmu to zasługa ludzi którzy strajkowali i wychodzili na ulice i Lech Wałęsa
. Nie zmieniaj Historii i nie przypisuj jej Papieżowi.
Jestem Chrześcijaninem, ale papież to nigdy nie był moim autorytetem i śmieszyło mnie na lekcji Religi jak było zadane napisz kto jest twoim autorytetem i cala klasa pisała o jp2 żeby , nie być gorszym tez pisałem o nim.Pytanie do niechrześcijan. Kto jest Twoim polskim autorytetem (oprócz Piłsudskiego)?
Nadal żadnych konkretów na temat wspaniałych czynów JPII.Chociaż wiem, ciężko jest coś podkoloryzować na tyle aby nadawało się jako kontrargument.
Brak
Może - jest biały
Jestem katolikiem i mnie to nie rusza , kościół jest sprzeczny z tym co Bóg karze , pismo święte jest zmieniane przez Watykan który tak na prawdę nic nie ma wspólnego z kościołem i bogiem jak byś nie wiedział pajacu. Jak masz wierzyć w kogoś to wierz tylko w Boga. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. I często widzę jak ludzie piszą, ze papież jp2 to był duch święty,śmieszy mnie to .
No fakt, przy każdej zmianie dostaje nowy egzemplarz pocztą
Ale z jakim kościołem ? Tym w Międzyzdrojach czy Katowicach ? Ależ ja wierzę tylko w Boga, nie mam zamiaru wierzyć w chrześcijanizm czy jego odmiany, bo niektóre sprawy są sprzeczne z moimi poglądami.
"Ojciec NieŚwięty"
Piotr Szumilewicz
dla zainteresowanych treścią książki a nie obrzucaniem sie wirtualnym błotem
"Ojciec NieŚwięty"
Piotr Szumilewicz
Podziękował
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów