Cała prawda o współpracy Polski z Rosją zawarta jest na końcu w opowiedzianej fraszce.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
36 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Cała prawda o współpracy Polski z Rosją zawarta jest na końcu w opowiedzianej fraszce.
YT - egida1
Już wiele razy udało nam się nawiązać "przyjacielskie relacje" z Rosją: rozbiory, zabory i antypolska polityka caratu, komunizm. Utrzymywanie dobrych stosunków z tym państwem przez Polskę jest tak prawdopodobne jak to, że w Rosji nastanie demokracja. A to, że się z nimi tak bezkrytycznie dogadujemy oznacza tylko powrót do stanu sprzed 200 lat i oznacza, że nie wyciągnęliśmy wniosków z ówczesnej klęski naszego narodu.
Dziękuję, do widzenia.
Dziękuję, do widzenia.
up
Do widzenia
Do widzenia
"Żeby gówno było gównem... " tak jak Pan Pietrzak PiS-uarowy pachołek...
p.s. tylko mi nie wpier... od miłośników PO, po prostu na gówno patrzeć nie mogę
p.s. tylko mi nie wpier... od miłośników PO, po prostu na gówno patrzeć nie mogę
Też nie mogę patrzeć na tego smutnego człowieka. Rosja zawsze nas dymała, czasem my dymaliśmy ją. Po sąsiedzku, po prostu. Dziś czas na nowe myślenie i nowe relacje. Jak ktoś chce trwać w zapiekłości i zawiści to niech wypierdala do małego drewnianego domku na Kamczatke i tam wali konia przed portretem swojego idola do usranej.
Facet dobrze gada, zresztą również zgrabnie i w skrócie przedstawił nasze stosunki z Rosją buoba. Z Ruskimi można handlować, można współpracować i w pewnych kwestiach się dogadywać, ale to nigdy nie będą nasi "bracia Słowianie". Włazidupstwo uprawiane obecnie przez jaśnie nam panujących jest natomiast karygodne i nie doprowadzi do niczego dobrego, ba, im więcej ustępstw i owego włazidupstwa ze strony polskiej, tym większe będą oczekiwania, a wręcz roszczenia strony rosyjskiej. Trudno się zresztą dziwić - to spory kraj, o mocno przekłamanej historii, ale naród dumny, uważający się za najwspanialszy na świecie, z zapędami imperialistycznymi. Nie twierdzę, że należy im wojnę wypowiadać, bo byłaby to masakra - nie dlatego, że rosyjskie wojsko jest super wyszkolone, czy nie wiadomo jak wyposażone - po prostu 2 mln rosyjskich żołnierzy zadeptałoby naszą "zawodową", 100-tysięczną armijkę, nie zauważywszy nawet, że sobie walonki pobrudzili. Przydałoby się jednak czasem walnąć przysłowiową pięścią w stół, a nie wiernopoddańczo pochylać głowy i przytakiwać we wszystkim, bo nie daj Boże poczują się urażeni.
Jezusicku, byłam pewna, że to Johnny Knoxville
Zgadzam się z tobą drMiood, handel z takim krajem jak Rosja trzeba zachować. Pamiętajmy, że sprzedają nam surowce, od których jesteśmy zależni i w pewnym sensie napędzają naszą gospodarkę. Należy jednak pamiętać, że jest to kraj, który dawniej wprowadził nas w niemałe tarapaty i przy wszelkich zabiegach dyplomatycznych powinniśmy być bardzo uważni. Rosja jest państwem, które dąży do poszerzenia swojej strefy wpływów, każde ustępstwo z naszej strony stara się w pełni wykorzystać. Tu faktycznie powinniśmy "walnąć pięścią w stół" i prowadzić stanowczą politykę na zasadzie kompromisu, a nie ustępstw z naszej strony.
Zgadzam się z tobą drMiood, handel z takim krajem jak Rosja trzeba zachować. Pamiętajmy, że sprzedają nam surowce, od których jesteśmy zależni i w pewnym sensie napędzają naszą gospodarkę. Należy jednak pamiętać, że jest to kraj, który dawniej wprowadził nas w niemałe tarapaty i przy wszelkich zabiegach dyplomatycznych powinniśmy być bardzo uważni. Rosja jest państwem, które dąży do poszerzenia swojej strefy wpływów, każde ustępstwo z naszej strony stara się w pełni wykorzystać. Tu faktycznie powinniśmy "walnąć pięścią w stół" i prowadzić stanowczą politykę na zasadzie kompromisu, a nie ustępstw z naszej strony.
Oczywiscie jak zawsze admini z sadola zadziałali nie da sie piwa postawić ! POWCY !
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów