📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Przecież taki falochron pokryty jest ostrymi muszlami poniżej lustra wody. Obejmowanie go kończy się poważnymi otarciami Mieszkam nad morzem ale nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy kąpieli w tym śmietniku. Ostatnio kilka lat temu nad ranem po melanżu na waleta i bardzo tego żałuję. Teraz jedynie szczam tam wieczorami najebany podgrzewając Wam wodę Z racji panującego tam ekosystemu powinno nazywać się Morze Umarłe. Widziałem jak janusze z grażynami nalewają wodę do butelki po wodzie a potem piją ją i przekazują sobie Szanuję wygłodniałych Polskiego wybrzeża, strudzonych trasą przyjezdnych pragnących zażyć cenowego Saint-Tropez wraz z kąpielą na plaży. Odnosząc się do sytuacji na filmie najlepiej jest oddychać pomiędzy falami oraz starać się płynąć z nią do miejsca gdzie będziemy mieli grunt. Panika zabija w takich sytuacjach. Nie radzę kąpać się w takich warunkach po ciemku, bo po zanurzeniu bardzo szybko tracimy orientację, gdzie jest góra a gdzie dół(!). Ale na płytkiej plaży takie fale to największa radocha z dzieciństwa. Osobiście to jezioro gnojówki nie będzie dla mnie przeszkodą w przepłynięciu się i zanurkowaniu, jednak posmak słonej wody morskiej będzie zawsze kojarzył mi się z tymi szczunami, beczkami 'musztardy' na dnie, wyschniętymi worami starych ludzi moczących się kilka miesięcy w roku Tak poważniej argumentując to prawo morskie zezwala na zrzut nieczystości w odległości 20 km od brzegu. Nie ma norm fosforowych czy azotowych muszą być jedynie zmielone na odpowiednią papkę i sruuu do naszego Bałtyku. proszę link iswinoujscie.pl/artykuly/37102/ Przez kilkanaście lat na Morskim Szańcu w Kołobrzegu całe szambo odprowadzane było rurą wprost do morza kilkanaście metrów przy brzegu. Tutaj mam linka potwierdzającego te informacje ekoszalin.pl/index.php/artykul/9891-Scieki-wprost-do-Baltyku Jest mi bardzo przykro, że z tak wspaniały i wyjątkowy ekosystem rozjebaliśmy do miana najbardziej zanieczyszczonego morza na Ziemi.
Czasem w życiu tak się zdarzy,
że pogoda jest na plaży
nie znalazłem dziś noclegu
Czasem w życiu tak się zdarzy,
że pogoda jest na plaży
józekdeluxe napisał/a:
Chuja zrobicie przy falochronie z taką falą. Woda piętrzy się przynajmniej o 2 metry co kilka sekud i wciąga coraz głębiej, gdy fala się cofa. Po minucie jesteś tak zmęczony walką z żywiołem, że nie masz siły stać. Do tego objawy paniki, bo to sytuacja, na którą nie byłeś przygotowany, skoro się w niej znalazłeś. Serce wali jak młot, nie myślisz racjonalnie. Toniesz.
Tak jest, byłem tam, AMA.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów