Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Mówię to patrząc z perspektywy kierowcy oraz pieszego - można poczekać kolejne 30s zamiast kończyć tak jak Ci z filmu Penera, żeby mi się tu zaraz jakieś ciule bez prawka nie pluły, że skoro mają pasy to królują.
jak dla mnie zatrzymywanie się i/lub przepuszczanie pieszych na drogach z dwoma lub więcej pasami w jedną stronę powinno być zabronione. Powoduje to zajebiście wielkie zagrożenie dla kierujących (strzał w dupę) jak i dla pieszych.
Mówię to patrząc z perspektywy kierowcy oraz pieszego - można poczekać kolejne 30s zamiast kończyć tak jak Ci z filmu Penera, żeby mi się tu zaraz jakieś ciule bez prawka nie pluły, że skoro mają pasy to królują.
Zabronione jest omijanie/wyprzedzanie pojazdu który zatrzymuje się by przepuścić pieszych. Większe zagrożenie tworzą nie piesi na przejściach, tylko barany które widząc, że samochód zwalnia przed przejściem, zamiast także zwolnić - dociskają gaz.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że zawsze jak przepuszczam, lub już dojeżdzam do przejścia na którym są piesi, to zawsze patrzę w lusterka i trzymam rękę przy klaksonie na wszelki wypadek, jakby jakiś baran się trafił. Nie chcę mieć wyrzutów sumienia przez jakiegoś idiotę.
Oczywiście piesi też nie są bez winy. Odkąd pamiętam to w szkole wpajano, że przez przejścia idzie się zdecydowanym krokiem i nie wolno po nich biegać. Na filmikach z Rosji często jest tak, że koleś stoi na chodniku, a 2 sekundy później wybiega sprintem zza poprzedzającego samochodu pod maskę "kamerzysty", często kilka pasów dalej.
Pozdrawiam.
// Bym zapomniał. Nie widziałem jeszcze, żeby ktoś hamował awaryjnie po to by przepuścić pieszego który jeszcze nie był na przejściu. Strzał w dupe to już tylko wina tego z tyłu.
jak dla mnie zatrzymywanie się i/lub przepuszczanie pieszych na drogach z dwoma lub więcej pasami w jedną stronę powinno być zabronione. Powoduje to zajebiście wielkie zagrożenie dla kierujących (strzał w dupę) jak i dla pieszych.
To niech strzelają w dupę, jak są "królami jednopasmówek" i muszą zapierdalać 200km/h, a później i tak jego wina bo w dupsko wjeżdża, bardziej mi szkoda ludzi którzy wpierdalają się na ulicę a nie na pasy
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów