kmsm1990 napisał/a:
Tak, remont miał być ale nagle zabrakło kasy żeby wsadzic urzędasowi w kieszeń, okazało się że część kasowa jest zabytkiem i nie może zostać rozebrana. Remont przeciągnie się teraz zapewne o kilka dobrych lat.
Co Ty za bzdury piszesz?!
kmsm1990 napisał/a:
z tego co ja wiem (a oczywiście nie nie jestem sadolowym znafcom) to część przestawiona na zdjeciach ma byc całkowicie rozebrana. Nie mam pojęcia czy zostanie odbudowana czy zniknie na zawsze.
Kolejne bzdury! Skąd te informacje masz człowieku?! Od 6 lat mam styczność z koleją w Pile, znam prezesa stowarzyszenia ratowania Okrąglaka i w życiu takich bzdur nie czytałem na ten temat!!!
Lokomotywownia Okrąglak nie będzie w ogóle burzona! Żadna jej część! PKP miało zabezpieczyć dach, ale oczywiście mają w poważaniu taki zabytek! Konstrukcja metalowa dachu wytrzyma kolejne 100 lat istnienia! Deski z racji gnicia spadają na wnętrze co jest rzeczą normalną w tym wszystkim! Kilka lat temu jakaś pracownia wygrała konkurs na rewitalizację tego obiektu, ale chcieli obiekt przeobrazić w galerie sztuki i kawiarnie! Bzdura totalna, której nie chciano nawet zaczynać w Pile. Obok lokomotywowni jest obecnie jedyny w Polsce jak nie Europie zakład zajmujący się naprawą parowozów i kotłów parowych!!! Kolejna rzecz niespotykana już! Dworzec pilski będzie remontowany, ale Ministerstwo musi dogadać się z różnymi podmiotami w sprawie holu kasowego! Problem jest taki, że dworzec i tunele i obiekty na stacji są wpisane do rejestru zabytków a Ministerstwo chce zburzenia holu kasowego, który jest z początku XX wieku a sam dworzec z połowy XIX i w ten sposób chcą przywrócić jego pierwotny charakter. Niedługo ma być wszystko wyjaśnione, bo pieniądze są i czekają na rozpoczęcie remontu stacji! Nie kłam ludzi kolego, bo piszesz bzdury nie siedząc w temacie! Siejesz jakieś ploty!