Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jakkolwiek zgadzam z tym co mówi OP, to jednak warto wspomnieć, że i nasze rodzime katoliki płaczą i chcą by państwo karało tych co im obrażają uczucia religijne
Tylko różnica jest zasadnicza. Obraza uczuć religijnych jest karalna u nas. Bez względu na religię. Tak stanowi prawo.
Tylko różnica jest zasadnicza. Obraza uczuć religijnych jest karalna u nas. Bez względu na religię. Tak stanowi prawo.
Co z tego? Prawo też stanowi wiele innych bzdurnych rzeczy, nie jest to jakiś wyznacznik tego co właściwe lub nie.
I tak poroniony zapis o obrazie uczuć religijnych powoduje zawieszenie innych, bardziej podstawowych praw obywatelskich i daje pole do nadużyć. Ja wiem, że sadol to wylęgarnia mentalnych gimbusów, dla których największym problemem są urojenia jakiejś grubej i brzydkiej feministki, ale to naprawdę nie jest zagrożenie dla swobód.
Przecież to nie jest logika lewaków, tylko katoli, szczególnie w polandii. Cokolwiek zrobisz i się to nie spodoba katolom, masz z miejsca oskarżenie o obrazę ich uczuć. O ile każde "normalne" przestępstwo jest dość jasno zdefiniowane i sąd ma przesłanki do stwierdzenia czy miało miejsce, w przypadku "obrazy uczuć religijnych" wyroki wydaje się na czuja, bo żaden kodeks nie podaje definicji tych jebanych uczuć. I tak dla jednego katola taką obrazą mogłoby być np. zbezczeszczenie ołtarza w kościele (na co zresztą jest osobny paragraf), ale dla drugiego obrazą będzie już np. krytyka kleru, instytucji KK, czy stwierdzenie, że pedofile w sukienkach gwałcą dzieci.
I tak poroniony zapis o obrazie uczuć religijnych powoduje zawieszenie innych, bardziej podstawowych praw obywatelskich i daje pole do nadużyć. Ja wiem, że sadol to wylęgarnia mentalnych gimbusów, dla których największym problemem są urojenia jakiejś grubej i brzydkiej feministki, ale to naprawdę nie jest zagrożenie dla swobód.
Po raz pierwszy dałem ci piwo, bo w sumie dobrze kombinujesz, cycu.
@2up, Ale prawo jest prawem i trzeba je przestrzegać bo gdyby nie prawo pożeralibyśmy się jak zwierzęta
Prawo jest niezbędne tylko dla zwierząt twojego pokroju, no może jeszcze dla murzynów i ciaptaych, ale akurat oni średnio je przestrzegają.
Takie zwierze jak ty gdyby nie to że za zabicie czy gwałt grozi mu długie wiezienie pewnie latało by po mieście i zabijało kogo popadnie bo moralności w tobie żadnej. Jedynie strach przed karą hamuje twoje zapędy, czyli jak typowy zwierzak np w cyrku który tylko temu nie gryzie bo boi sie że wpierdol dostanie.
@up
Ona się żaliła w hamburgerowych mediach pokroju cnn, że nie może normalnie żyć i w ogóle jej życie zrujnowali ludzie śmiejący się z niej w necie i żądała aby usunięto wszystkie filmiki i zdjęcia z neta.
Na chłopski rozum to moim zdaniem jest proste rozwiązanie tego problemu. Jeśli nie chcesz być wyśmiewanym to nie bądź debilem. No ale ja jestem za mało nowoczesny i progresywny.
Tutaj jest inne podłoże. Zrobili jej zdjęcie w niekorzystnym momencie i później je wykorzystywali.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów