📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
gość zrobił to celowo - zamontował kamerę za oknem i szukał jelenia...
Jakby to był jeleń to by nie było czego zbierać z przodu samochodu...
lasy rzedną ;czas się zmienia ; dzisiaj ciężko o jelenia - to była sarna
Młodziutka cipeczka....szkoda jej.
Hurrra, jaki piękny lot
mURZYN obiad sobie upolował jak widać czasy i technika polowania się zmienia
Kilka tygodni temu miałem przypadek z dzikiem, przy 90km/h. Samochód trochę się pogiął. Naprawa kosztowała ok. 25kPLN
No ale dzik większy, cięższy i niżej położony...
...dzik sobie poszedł po tym zdarzeniu w las.
No ale dzik większy, cięższy i niżej położony...
...dzik sobie poszedł po tym zdarzeniu w las.
Jeleń (byk) nie lżejszy wcale, wyżej położony i owszem. Wynikiem czego szyby i dachu by nie było na bank, bywają pechowcy rogami przebici. Tak dla potomnych, sarna to góra w porywach 20 kilogramów, przeważnie niewiele więcej niż 10. Dlatego poleciało jak piłka tenisowa.
@up masz rację, to młody osobnik. Po zderzeniu z bykiem, kierowca nie wysiadłby tak szybko, jeśli w ogóle. Ale mógł to być kozioł jelenia, ale równie dobrze cielę sarny, daniela czy jakiś inny łoś.
@bohdan_lazuka
Naprawa Cię kosztowała w tym focusie 25 tysięcy?? Za zderzak i lampe? No to ładnie Cię skasowali w serwisie
Naprawa Cię kosztowała w tym focusie 25 tysięcy?? Za zderzak i lampe? No to ładnie Cię skasowali w serwisie
25tys to wycena w ubezpieczalni naprawa 10tys a 15tys do kieszeni
@Rufuzz, Nie tylko zderzak i lampa. Niestety w nowoczesnych samochodach, wszystko co cenne montowane jest w okolicach zderzaka. Wypaliły mi pirotechniczne napinacze pasów, uszkodzony pas przedni, wahacz (bo przyjąłem dzika na koło), uszkodzone drzwi, uszkodzone mocowanie macki itp itd, kosztorys obejmował kilkadziesiąt pozycji.
Oczywiście mogłem to wyklepać u pana Kazia, ale dzięki wizycie w ASO mam auto doprowadzone do stanu sprzed wypadku. Oczywiście finansowane z AC.
Oczywiście mogłem to wyklepać u pana Kazia, ale dzięki wizycie w ASO mam auto doprowadzone do stanu sprzed wypadku. Oczywiście finansowane z AC.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów