Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z samych proporcji wynika, że powinni mieć prawie 7 razy mniej wypadków na łebka. Średnia ilość zarejestrowanych aut w 2024: Norwegia 5,2 mln, Polska 27,5 mln.
Szkoda, że nie dałeś za przykład Liechtenstein, byłoby bardziej miarodajnie
@: Dobre porównanie w chuj. Norwegia 5.5 miliona mieszkańców (około 2 x tyle co Warszawa z okolicznymi wiochami) i Polska - 38 milionów mieszkańców.
Z samych proporcji wynika, że powinni mieć prawie 7 razy mniej wypadków na łebka. Średnia ilość zarejestrowanych aut w 2024: Norwegia 5,2 mln, Polska 27,5 mln.
Szkoda, że nie dałeś za przykład Liechtenstein, byłoby bardziej miarodajnie
To tylko dowodzi że u nas jeździ 33mln idiotow, inna sprawa włącz sobie ( Polskie drogi lub stop cham) na YT jakoś w Finlandi tego typu kanałów nie ma z prostej przyczyny, inna kultura jazdy, brak napinaczy i szeryfów, brak chamstwa i cwaniactwa oraz najważniejsze Finowie starają się być lepsi natomiast to co napisałeś świadczy tylko o jednym, jest chujowo ale inni mają bardziej chujowo to chujowo moze być i u nas, po co porównać się do lepszych skoro można do takiej rumuni ktora ma raptem 6 mln ludzi.
Tak przyjacielu, masz absolutną rację
ale porównanie! finlandia, w której występują prawdziwe zimy, a nie zimy typu "3-dniowa specjalna operacja zimowa"! weź ty się puknij w ten pusty łeb, w finlandi , być może nie wszędzie, ale w ogromnej większości, jak spadnie śnieg to leży kilka miesięcy, a u nas chcesz założyć kolce, żeby nimi po asfalcie szorować? no jesteś ponadprzeciętnym geniuszem! i tak, z pewnością kurewso wysokie mandaty nie przyczyniły się do spadku liczby wypadków. u nas, gdyby mandaty były uzależnione od dochodów to gwarantuję ci, że wypadków też by było dużo mniej, bo nawet nowobogacki trzy razy by się zastanowił czy opłaca się pozaperdalać mając widmo mandatu rzędu kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy pln
napisz jeszcze jak to norwegowie, czy isandczycy mają tanią energię i ogrzewanie?
instytut porównań z dupy!
[ Dodano 2024-12-09, 11:41 ]
..., po co porównać się do lepszych skoro można do takiej rumuni ktora ma raptem 6 mln ludzi.
a litwa i łotwa po 2-3mln mieszkańców
To tylko dowodzi że u nas jeździ 33mln idiotow, inna sprawa włącz sobie ( Polskie drogi lub stop cham) na YT jakoś w Finlandi tego typu kanałów nie ma z prostej przyczyny, inna kultura jazdy, brak napinaczy i szeryfów, brak chamstwa i cwaniactwa oraz najważniejsze Finowie starają się być lepsi natomiast to co napisałeś świadczy tylko o jednym, jest chujowo ale inni mają bardziej chujowo to chujowo moze być i u nas, po co porównać się do lepszych skoro można do takiej rumuni ktora ma raptem 6 mln ludzi.
Ale w Skandynawii a na pewno w Szwecji jest państwo policyjne. Kontrola kierowców niemal na każdym metrze drogi i kary, kary i jeszcze raz kary. Idąc tym tokiem myślenia można by zakazać w ogóle jazdy samochodami i wypadków nie będzie. W mojej ocenie już do przesady i oby tak w PL nie było.
ty pizdeuszu, zobacz kiedy zacząl hamować.
Huja znający się gówniaku on przestał hamować w momencie kiedy ty myślisz że zaczął (czyli gdy się całkowicie zatrzymał) on hamuje od początku filmu tylko jest tak ślisko że powoli wytraca prędkość. Jak ci kupią kiedyś rodzice auto i trafisz na szklankę będziesz pokazywał co potrafisz ale na razie to huja wiesz.
Huja znający się gówniaku on przestał hamować w momencie kiedy ty myślisz że zaczął (czyli gdy się całkowicie zatrzymał) on hamuje od początku filmu tylko jest tak ślisko że powoli wytraca prędkość. Jak ci kupią kiedyś rodzice auto i trafisz na szklankę będziesz pokazywał co potrafisz ale na razie to huja wiesz.
gównojadzie poczytaj jak dziala abs obejrzyj film raz jeszcze, pomyśl i wróć z odpowiedzią
ale porównanie! finlandia, w której występują prawdziwe zimy, a nie zimy typu "3-dniowa specjalna operacja zimowa"! weź ty się puknij w ten pusty łeb, w finlandi , być może nie wszędzie, ale w ogromnej większości, jak spadnie śnieg to leży kilka miesięcy, a u nas chcesz założyć kolce, żeby nimi po asfalcie szorować? no jesteś ponadprzeciętnym geniuszem! i tak, z pewnością kurewso wysokie mandaty nie przyczyniły się do spadku liczby wypadków. u nas, gdyby mandaty były uzależnione od dochodów to gwarantuję ci, że wypadków też by było dużo mniej, bo nawet nowobogacki trzy razy by się zastanowił czy opłaca się pozaperdalać mając widmo mandatu rzędu kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy pln
napisz jeszcze jak to norwegowie, czy isandczycy mają tanią energię i ogrzewanie?
instytut porównań z dupy!
a litwa i łotwa po 2-3mln mieszkańców
Nie mówię o nakazie jazdy na kolcach to po pierwsze a o możliwości jazdy na kolcach, natomiast po drugie mieszkam w Finlandi prawie 20 lat i wierz mi zimy są różne, często pogoda podobna co w Polsce. Pozatym nie wiem czy wiesz ale w Usima ulice są czarne i jakoś nikomu nie przeszkadzają kolce. Co do wysokości mandatów to nie przesadzaj z tą kosmiczna wysokością w Polsce masz wysokie mandaty oraz jeszcze dodatkowo masz punkty czego nie ma w Fi i jeśli takie coś nie odstrasza to nie ma nadziejii i nie idzie tu o kary a o mentalnosc ja musialem sie ponownie nauczyc jezdzic poniewaz miedzy FI a PL jest przepasc w kulturze jazdy.. Co do porownania tak jak pisałem wcześniej, najlepiej porównać się do żula na ulicy i chwalić wszystki jakim się nie jest zajebistym, ja wolę porównywać się zawsze z tymi lepszymi ale OK jeździjcie jak chcecie cmentarzy jest w PL cala masa.
[ Dodano 2024-12-09, 20:40 ]
Ale w Skandynawii a na pewno w Szwecji jest państwo policyjne. Kontrola kierowców niemal na każdym metrze drogi i kary, kary i jeszcze raz kary. Idąc tym tokiem myślenia można by zakazać w ogóle jazdy samochodami i wypadków nie będzie. W mojej ocenie już do przesady i oby tak w PL nie było.
Bywam czasem w Szwecji i jakoś nie zauważyłem tych kart i kontrol, natomiast idac tym tokiem rozumowania zawsze można zrobić Afrykę czy też indie a kto dlugo siedzi na sadolu ten z indi się nie smieje.
Ten klakson był niezbędny
Odezwał się wszechwiedzący.... Cymbale jeden! Są dwie możliwości, albo dają sygnał że cofają awaryjnie ! Albo przypadkiem wciśnięty pod wpływem emocji! Jedno jest pewne, zachowali zimną krew mimo ciśnienia i wyszli z tego cało! Brawo!
Bywam czasem w Szwecji i jakoś nie zauważyłem tych kart i kontrol, natomiast idac tym tokiem rozumowania zawsze można zrobić Afrykę czy też indie a kto dlugo siedzi na sadolu ten z indi się nie smieje.
Teraz zaczynasz już pierdolić. Gdzie napisałem o jakiś rozluźnianiu prawa... Jest wystarczający rygor i nie uważam żeby konieczny był większy jak również anarchia drogowa.
ty pizdeuszu, zobacz kiedy zacząl hamować
ooo ale tak się nie wyzywamy. tak nie wolno.
Może nawet rowerem nie kieruj bo strach się bać 😃
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów