Mały silniczek odrzutowy który osiąga 160,000 RpM (obrotów na minute). Jakby to zamontować do jakiegoś autka na sterowanie?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nie wyrobilbys na wahe do tego w tym polskim kraju co najwyzej mozna rowerem na 2 kola popedzic tez jest czad !
Pomyślałem, jakby z tego zrobić suszarkę i dać teściowej na "jakąś okazje". Łeb urwany.
Zwróćcie uwagę na poziom paliwa w butelce na początku i pod koniec filmiku
do samochodu RC to się nie nadaje - nie dałoby się sterować.
co do spalania to wcale nie takie znowu straszne.
Mój monster RC spala więcej nitro
co do spalania to wcale nie takie znowu straszne.
Mój monster RC spala więcej nitro
Mierzenie mocy silnika odrzutowego w obrotach na minutę przypomina podawanie długości penisa w centymetrach sześciennych RPM są nie istotne, podaj ciąg tego silniczka!
Przecież widać, że ciąg jest tak duży, że gdyby kilka włączyć i ustawić równolegle obok siebie w tym samym kierunku, to ziemia będzie się szybciej kręcić
@bloodwar
A kto ci powiedzial ze chodzilo mi o moc tego cudenka ? Napisalem tylko ile potrafi wyciagnac obrotow na minute .
A kto ci powiedzial ze chodzilo mi o moc tego cudenka ? Napisalem tylko ile potrafi wyciagnac obrotow na minute .
To powiem inaczej - ilość obrotów na minutę jest mało istotna przy ocenie sprawności silnika odrzutowego, gdyż ten rodzaj silnika nie przekłada ilości obrotów na ruch obrotowy np. kół tylko generuje ciąg w postaci strumienia gorącego powietrza. Więc jeżeli podasz, że ten mały silniczek ma 160 tysięcy obrotów, a silnik od jumbo-jeta ma 120 tysięcy obrotów nie oznacza to w żaden sposób, że to maleństwo jest lepsze i powinno być w jumbo-jetach montowane Przekładając to na język motoryzacyjny - jeżeli w Twoim A8 4.2 Biturbo w cylindrze jest w momencie wybuchu mieszanki 500 stopni a w moim rozpadającym się golfie 3 jest stopni 550 - czy mój samochód jest lepszy bo generuje większa temperaturę spalania?
@up
"Przekładając to na język motoryzacyjny - jeżeli w Twoim A8 4.2 Biturbo w cylindrze jest w momencie wybuchu mieszanki 500 stopni a w moim rozpadającym się golfie 3 jest stopni 550 - czy mój samochód jest lepszy bo generuje większa temperaturę spalania? " czyli masz za ubogą mieszankę przez co EGT masz wyższe.
160tyś obr. to ma prawie każda turbosprężarka.
"Przekładając to na język motoryzacyjny - jeżeli w Twoim A8 4.2 Biturbo w cylindrze jest w momencie wybuchu mieszanki 500 stopni a w moim rozpadającym się golfie 3 jest stopni 550 - czy mój samochód jest lepszy bo generuje większa temperaturę spalania? " czyli masz za ubogą mieszankę przez co EGT masz wyższe.
160tyś obr. to ma prawie każda turbosprężarka.
no jakoś mnie to nie kręci
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów