18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BrunoL 2013-08-19, 13:26 1
Słyszałem tyle razy, że Bóg to forma nieosobowa, zgadzałoby się.
Zgłoś
cys23 2013-08-19, 13:29 16
U nich w rodzinie to był ogólnie bałagan. Ojciec, którego fizycznie nie było, był zarówno synem jak i duchem.
Zgłoś
LadyBergamoth 2013-08-19, 13:32
Wersja combo
Zgłoś
juzeg 2013-08-19, 13:51 3
To już wiem kogo wołają stare baby krzycząc "ojezusmaria!"
Zgłoś
shaman01. 2013-08-19, 13:54 1
matka boska bo z otwartym sercem jest katole
Zgłoś
bialyjelen2 2013-08-19, 14:21 51

Zgłoś
RockyWood 2013-08-19, 14:26
jakaś nowa reforma w kościele?
Zgłoś
Darkstep 2013-08-19, 14:30 1
Może to Bóg transków?
Zgłoś
zypon 2013-08-19, 15:11 5
niechaj mi jakiś katolik wyjaśni, dlaczego Maryja ma więcej świąt niż Jezus ? Przecież o Maryi na dobrą sprawę jest bardzo niewiele w Nowym Testamencie. W ogóle mam wrażenie, że Maryja jest darzona większą czcią niż Jezus, czy Duch Święty (osoby boskie). Czy wobec powyższego nie jest to aby bałwochwalstwo ?

p.s.
a przy okazji niech jakiś dobry katolik mi wyjaśni czy uznawanie przedmiotów (obrazów, relikwii, rzeźb) za święte również nie jest przejawem bałwochwalstwa, a co za tym idzie ciężkim grzechem ?

uprzedzając wasze ataki: nie jestem świadkiem jehowy, zielonoświątkowcem itp. Jestem agnostykiem z sporym ukłonem w stronę ateizmu.
Zgłoś
premium122 2013-08-19, 15:19 1
zypon napisał/a:

niechaj mi jakiś katolik wyjaśni, dlaczego Maryja ma więcej świąt niż Jezus ? Przecież o Maryi na dobrą sprawę jest bardzo niewiele w Nowym Testamencie. W ogóle mam wrażenie, że Maryja jest darzona większą czcią niż Jezus, czy Duch Święty (osoby boskie). Czy wobec powyższego nie jest to aby bałwochwalstwo ?

p.s.
a przy okazji niech jakiś dobry katolik mi wyjaśni czy uznawanie przedmiotów (obrazów, relikwii, rzeźb) za święte również nie jest przejawem bałwochwalstwa, a co za tym idzie ciężkim grzechem ?

Religia czyli przyjmowanie rzeczy na wiare bez dowodow jest nielogiczna.Wiec twoje pytania to jak mierzyc temperature centymetrem.Zdecydowanie jednak swym odkrywczym krytycyzmem i niesamowitym przegladem sytuacji otworzyles oczy wielu zablakanym katolikom ktorzy majac tak swiatle dowody na niespojnosc wiary momentalnie ja porzuca!Olaboga:P
Zgłoś
hujos 2013-08-19, 16:01
zypon napisał/a:

p.s.

Mia
uprzedzając wasze ataki: nie jestem świadkiem jehowy, zielonoświątkowcem itp. Jestem agnostykiem z sporym ukłonem w stronę ateizmu.

A więc drogi agnostyku Jest tak ponieważ kościół podzielił się na protestancki i rzymsko-katolicki (no i więcej ale nie chce mi się tego liczyć) a więc to tak jakby Konserwatyzm vs. Liberalizm w ramach wiary. Protestanci odrzucają wiele rzeczy które ty wymieniasz, np: sztuka w kościele (nie ma żadnych ozdób, świątynia musi być skromna), nie ma tylu świąt i kultu świętych itd. Ale to i tak nie zmienia faktu, że KK zmierza w stronę liberalizmu kościelnego czyli właśnie protestantyzmu. Polecam dokument na jutubie oto co utraciliśmy. Pis joł jestem katolem i czekam na pocisk.
Zgłoś
zypon 2013-08-19, 16:14
hujos napisał/a:

A więc drogi agnostyku Jest tak ponieważ kościół podzielił się na protestancki i rzymsko-katolicki (no i więcej ale nie chce mi się tego liczyć) a więc to tak jakby Konserwatyzm vs. Liberalizm w ramach wiary. Protestanci odrzucają wiele rzeczy które ty wymieniasz, np: sztuka w kościele (nie ma żadnych ozdób, świątynia musi być skromna), nie ma tylu świąt i kultu świętych itd. Ale to i tak nie zmienia faktu, że KK zmierza w stronę liberalizmu kościelnego czyli właśnie protestantyzmu. Polecam dokument na jutubie oto co utraciliśmy. Pis joł jestem katolem i czekam na pocisk.

znam jako tako historię KK, nie musisz i pisać o rozłamie...
ja tylko zacytuję: "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną"
Zgłoś
hujos 2013-08-19, 16:20
Wiem wiem. Wszystko się pierdoli trochę. Nie tak sobie Jezusyja zaplanowała :/ ale pozostaje być dobrym katolem z zasadami dla siebie a kult świętych raczej ustępuje z tego co widzę. Nadchodzi młode pokolenie wierzących tylko dlatego, bo chcą a nie muszą (i bardziej ogarniętych przede wszystkim) i oni wyprą tych moherów głupich.
Zgłoś
zypon 2013-08-19, 16:45
Nie rozumiem co ci każe być dobrym katolem. Skoro się nie zgadzasz z lwią częścią kk to po co w nim trwać ? Jestem niemal pewny, że któreś z wyznań protestanckich bardziej by ci odpowiadało. To jest jedna z najdziwniejszych cech katolików - prawie wszyscy narzekają na instytucje kościoła, ale ogromna większość nic z tym nie zrobi (nie wystąpi z kościoła ani nie spróbuje wraz z innymi niezadowolonymi zmienić czegoś) tylko dalej realizuje swoją poddańczą filozofię. Drugą dziwną cechą katolików której kompletnie nie rozumiem to fakt nie posiadania jakiejkolwiek wiedzy na temat Biblii - kiedyś w Tv słyszałem że niecałe 20% katolików przeczytało Biblię ( i prawdę mówiąc wnioskując z własnego doświadczenia myślę że to zawyżone wartości). Ilekroć rozmawiam z katolikami na tematy wiary podpytuję o ewangelistów, o przykazania, o znaczenie różnych zwyczajów .... ludzie w większości przypadków nie wiele kumają - nie żrą w piątek mięsa ale nie wiedzą dlaczego ("bo to dzień postny!") nie znają ewangelistów, nic nie wiedzą ..... to bardzo źle świadczy o katolikach...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem