Apel Janusza Korwin-Mikke
partiawip.pl/sztab/
partiawip.pl/m/files/formularz_na_podpisy_pdf.pdf
Drukujcie, zbierajcie, wysyłajcie!
Jego pierdolenie o zajebistości kapitalizmu jest tyle warte, a może nawet mniej niż pierdolenie o walce klas. Można posłuchać i zapomnieć, bo wcielić czegoś takiego w życie dzisiaj się nie da.
Więc kapitalizm jest zły?
Dlaczego nie można tego wcielić w życie?
Poproszę ARGUMENTY.
Ponieważ kapitalizm, szczególnie w wersji Korwinowskiej tworzy rózne problemy tak jak Leninowski socjalizm tworzy swoje. Dlatego właśnie niemal w całej Europie w wyborach wygrywają opcje w miarę umiarkowane, które nie chcą wywrócić wszystkiego do góry nogami i wprowadzić klasycznego socjalizmu lub klasycznego kapitalizmu. Jeśli dla ciebie to są za słabe argumenty to musisz jeszcze dorosnąć i trochę poobserwować, zamiast słuchać ujadania Korwina.
Piszesz że kapitalizm jest zły, socjalizm jest zły więc to co jest pośrodku to na pewno jest dobre hmm..
Ja się pytam dlaczego Kapitalizm jest zły? Argumenty, konkrety.
Nie wdawajcie się w dyskusję z Koniec Świata. Jest to zwykły internetowy troll jakich mało. W rozmowie zamiast podawać konkretne argumenty to wyzywa i obraża. Szkoda czasu na tego chama.
Kapitalizm nie jest zły w teorii, podobnie jak i socjalizm. Problemy powstają kiedy wciela się je w życie. Ani jeden system ani drugi nie jest sprawiedliwy ponieważ nie bierze pod uwagę ludzkich wad, przypadków itd.
Fajnie jest być zwolennikiem "decydowania o sobie" kiedy jest się na garnuszku rodziców, albo dziedziczy się fortunę, ale kiedy trzeba zaczynać od zera to żadne piękne idee nie pomogą w realnym życiu.
Kampania ruszyła!
Sytuacja w Rybniku jest tragikomiczna. Gdy zgłosiłem chęć startu w tych wyborach, zarówno PO jak i PiS postanowiły, że nie można dopuścić, bym te wybory wygrał – więc muszą znaleźć silnych kontrkandydatów. Szukały przez tydzień. Po tygodniu trzykrotny prezydent Rybnika, p.Adam Fudali, ujawnił, że obydwie te partie oferowaly Mu start ze swojej „listy”!!
Co dowodzi raz jeszcze, że partie te niczym się od siebie nie różnią.
P.Fudali, który jest samorządowcem, a nie politykiem, rozsądnie odmówił. Odmówił również inny p.rozsądny człowiek: burmistrz Mikołowa. W rezultacie na tydzień przed ostatecznym terminem zgłoszenia komitetu PO, PiS, SLD i PSL nie wiedzą, kto będzie w tych wyborach startował!!
A KNP gładko zarejestrował Komitet Wyborczy, odbyliśmy już b. udaną konferencje prasową, sondaże dają mi na razie 20% - ale mam nadzieję, że intensywną pracą zwiekszymy to do 35% - co powinno gwarantować sukces. Sztab Wyborczy w pełnej gotowości, silniki pod parą...
jonasz korwin mekka,cieszcie sie dalej kretynem wystepujacym pod publike