Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
No coś tam przeczytałeś mniej więcej
Wygląda na to że skacząc uruchomiła wagę
Załączyło się przeciążenie które w czasie jazdy windy uruchomiło hamulec na wciągarce i dźwig nagle się zatrzymał (to w przypadku dźwigu o napędzie elektrycznym)
Jeśli to dźwig o napędzie hydraulicznym to mógł uruchomić się zawór bezpieczeństwa na siłowniku tak zwany (zawór pękniętego węża) ale sądząc po ilości pięter jest to dźwig o napędzie elektrycznym
Skacząc mogła też oszukać kontakt przystankowy (palec magnetyczny który zatrzymuje dźwig wyczuwając magnes przyklejony do prowadnicy) potem jest kontakt krańcowy który mógł nie zadziałać i dźwig uderzył w słupek (zderzak elastometr)
Chwytacze nie zatrzymują dźwigu tak energicznie
Ale brawo masz pojęcie 🙂
1 jeśli podczas jazdy nastąpi przeciążenie dźwig jedzie do najbliższego piętra i stoi dopóki sygnał przeciążenia nie zniknie.
2 dla tych prędkości nie stosuje się elastomerów (zderzaków z akumulacją energii) a zderzaki hydrauliczne (z rozproszeniem energii)
3 w zależności od prędkości stosuje się różne chwytacze (np o natychmiastowym działaniu do 0.5 m/s jak dobrze pamiętam a z rozproszeniem energii powyżej 1.2 m/s) generalnie chodzi o to, żeby nie było większego przyśpieszenia niż 5g
1 jeśli podczas jazdy nastąpi przeciążenie dźwig jedzie do najbliższego piętra i stoi dopóki sygnał przeciążenia nie zniknie.
2 dla tych prędkości nie stosuje się elastomerów (zderzaków z akumulacją energii) a zderzaki hydrauliczne (z rozproszeniem energii)
3 w zależności od prędkości stosuje się różne chwytacze (np o natychmiastowym działaniu do 0.5 m/s jak dobrze pamiętam a z rozproszeniem energii powyżej 1.2 m/s) generalnie chodzi o to, żeby nie było większego przyśpieszenia niż 5g
A już myślałem że coś wiesz a jednak nie
Ja serwisuję dźwigi (windy) od 7 lat
Ale co tam będę pisał
Ja się nie znam
Człowieku co ty piszesz kontakt zawisu lin w licencji nie załączysz skacząc tylko jak pęknie jedna z wielu lin
A ty to już w ogóle pierdoły piszesz
kontak zwisu lin w licencji zadziała gdy:
1. pęka lina
2 zadziała chwytacz
3 wydłuży się nadmiernie jedna z lin wtedy wahak się krzywi (od dołu do wahaka są przyspawane dwa płaskowniki które naciskają kontakt)
popierdoliło ci się z zawieszeniem sprężynowym w "nowszych" licencjach (gdzie faktycznie oddzielne są kontakty pękniętej liny i chwytaczy) i końcówka zawieszenie liny uderza w półkę
w każdym razie licencja to coraz bardziej prehistoria..
kontak zwisu lin w licencji zadziała gdy:
1. pęka lina
2 zadziała chwytacz
3 wydłuży się nadmiernie jedna z lin wtedy wahak się krzywi (od dołu do wahaka są przyspawane dwa płaskowniki które naciskają kontakt)
popierdoliło ci się z zawieszeniem sprężynowym w "nowszych" licencjach (gdzie faktycznie oddzielne są kontakty pękniętej liny i chwytaczy) i końcówka zawieszenie liny uderza w półkę
w każdym razie licencja to coraz bardziej prehistoria..
Tak popierdoliło mi się 😁
Ale co tam będę pisał
Ja się nie znam
prawda nie znasz się, przypuszczam, że nie masz w konserwacji ani jednej licencji i znasz je tylko z opowieści starszych kolegów
sprawdzę
tylko że możesz załączyć chwytacze więc jak coś to będziesz czekał do przyjazdu konserwatora.. naciśnięcie przycisku już nie pomoże..
tylko że możesz załączyć chwytacze więc jak coś to będziesz czekał do przyjazdu konserwatora.. naciśnięcie przycisku już nie pomoże..
Daj spokój ten "łysymisio"
To fachowiec 🤣🤣🤣🤣🤣
Wie tyle co przeczyta w internecie
sprawdzę
Duch walki Cię nie opuszcza! Montuj przystawkę i dawaj ten film nawet, jak winda nie zareaguje. Najwyżej na soft wrzucisz.
Daj spokój ten "łysymisio"
To fachowiec 🤣🤣🤣🤣🤣
Wie tyle co przeczyta w internecie
wpisz chopie w youtebe "przekaźnikownia" jest na tym kanale filmik "jak działa winda" i się poducz, gość objaśnia (w szczegółach na innych filmach) sterowanie przekaźnikowe więc co dla niektórych "konserwatorów" to kosmos bo do licencji z testerem podchodzą i się dziwią, że nie ma gdzie go wetknąć i błędów nie mogą wyświetlić.. ale dla mnie majstersztyk. znam też "konserwatorów" co diodę z żarówką mylą.. żałosne..
kanał polecam dla wszystkich, którzy coś niecoś o przekaźnikach wiedzą albo chcą się dowiedzieć
Ty jeszcze dráżysz ten temat ?
Jesteś jakiś jebnięty, pierdol się psychopato
Tylko się nie zesraj
Ale co tam będę pisał
Ja się nie znam
Czyli zawód "życiowy nieudacznik". Nazywaj rzeczy po imieniu chłopaczku od smarowania wind
W windzie nie ma czegoś takiego jak to nazwałeś "czujniki bezpieczeństwa"
Jak czegoś nie wiesz to nie pisz głupot
W zasadzie, to nie powinienem dyskutować, bo po co, ale zacytuję:
"Systemy te są wyposażone w wiele czujników ruchu, które są odpowiedzialne za kontrolowanie i raportowanie prędkości, z jaką porusza się kabina w górę i w dół. Jeżeli chociaż jeden z takich czujników wykryje zwiększoną prędkość ruchu kabiny, natychmiast włączane są automatyczne hamulce i winda zostaje unieruchomiona."
Czyli zawód "życiowy nieudacznik". Nazywaj rzeczy po imieniu chłopaczku od smarowania wind
byś sie zdziwił ile zarabia konserwator dźwigów (z jakimiś dodatkowymi pracami to 10-15k na rękę).. niestety o dobrego jest trudno bo zawodówek i średnich technicznych jak na lekarstwo.. niby jest w wawie na zajączka (albo była) klasa o profilu konserwacja dźwigów ale.. ich wiedza to porażka.. zresztą mój siostrzeniec jest po technikum mechatronicznym a nie dał bym mu wymienić w samochodzie koła bo popierdoli rozmiary i pourywa gwinty.
także ten.. jak jesteś po administracji i zarządzaniu i napierdalasz ksero szefowi za 5k miesięcznie to poducz się elektryki, mechaniki, elektroniki i dawaj na konserwatora praca na pewno daje satysfakcje a jak jesteś dobry to i kase.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów