Ten przypadek tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że niskie koszty produkcji nie idą w parze z brakiem problemów w przyszłości
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Biali sprowadzili małpy, biali wymyślili maszyny, małpy zostały zastąpione przez maszyny, dostały swoje prawa, nie można ich zabić, nie można ich wywieźć, nawet nie można im powiedzieć prawdy.
Wniosek:
Trzeba było wymyślić kombajn wcześniej zamiast łapać małpy w Afryce.
Wniosek:
Trzeba było wymyślić kombajn wcześniej zamiast łapać małpy w Afryce.
Nie do końca prawda, głównym źródłem niewolników nie były łapanki białych, ale czarni, którzy sprzedawali pojmanych z obcych plemion (a może też i swoich).
@parolpl
Mniejsza z tym czy kupili czy złapali. Chodzi o to, że czas i pieniądze zmarnowane na pozyskanie małp mogły być zainwestowane w mechanizacje rolnictwa. Jak się okazuje lepiej by jankesi na tym wyszli, bo maszyna jest wydajna, można ją zezłomować albo naprawić, nie buntuje się, nie rozmnaża, nie kradnie, nie śmierdzi jak się ją umyje, nie twierdzi, że jej życie ma jakieś znaczenie. itd....
Mniejsza z tym czy kupili czy złapali. Chodzi o to, że czas i pieniądze zmarnowane na pozyskanie małp mogły być zainwestowane w mechanizacje rolnictwa. Jak się okazuje lepiej by jankesi na tym wyszli, bo maszyna jest wydajna, można ją zezłomować albo naprawić, nie buntuje się, nie rozmnaża, nie kradnie, nie śmierdzi jak się ją umyje, nie twierdzi, że jej życie ma jakieś znaczenie. itd....
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów