Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Są elfy, krasnoludy, elfy, statki z elfami, upadłe elfy i więcej elfów. Każdy ma imie, wspomina się o nich po raz wraz z piętnastoma pokoleniami wstecz. Jak ktoś lubi sadomasohizm - polecam. W innym wypadku już lepiej przeczytać cokolwiek o Jakubie Wędrowyczu (chociaż ostatnia w sumie cienka jak barszcz, ale trudno i tak lepsze od tej pseudo księgi początku śródziemia)
Silmarillion - ksiazka w stylu Starego Testamentu, Iliady i Odysei oraz mitów greckich. Akcji żadnej, masa imion, relacji, próba zarysu geopolityki spalona tak czy siak, ogrom nic nie znaczących nazw, losowe wydarzenia, żadnych konkretnych wniosków.
Są elfy, krasnoludy, elfy, statki z elfami, upadłe elfy i więcej elfów. Każdy ma imie, wspomina się o nich po raz wraz z piętnastoma pokoleniami wstecz. Jak ktoś lubi sadomasohizm - polecam. W innym wypadku już lepiej przeczytać cokolwiek o Jakubie Wędrowyczu (chociaż ostatnia w sumie cienka jak barszcz, ale trudno i tak lepsze od tej pseudo księgi początku śródziemia)
Pierdzielisz panie. Dla każdego fana lotra to pozycja obowiązkowa. Jak czytałem to nie mogłem się oderwać. Jak czujesz ten klimat to jest wykurwista.
Pierdzielisz panie. Dla każdego fana lotra to pozycja obowiązkowa. Jak czytałem to nie mogłem się oderwać. Jak czujesz ten klimat to jest wykurwista.
Wyraził swoje zdanie. Jakbyś żarł np. gówno bo czujesz taki klimat, nie znaczy to, że jest to coś niepodważalnie fajnego
Emerytowany sarenDla porownania dodam, ze chociaz ciezko, jednak wspomniana wyzej iliade i odyseje przeczytalem w calosci. Stary nowy testament tez. Mlot na czarownice. Pana tadeusza. Krzyzakow i duzo innych ksiazek ktorych pewnie bys palcem nie tknal. Wiec uwazam, ze wiem co mowie.
Aragorn II (czyli ten z ksiazki/filmu) syn Arathorna II, syn Aradora, syn Aradora, syn Argonui'a, syn Arathorna I, syn Arassuila, syn Arahada II, syn Aravorna, syn Aragosta, syn Arahada I, syn Araglasa, syn Aragorna I, syn Aravira, syn Aranuira, syn Arahaela, syn Aranartha który był potomkiem Isildura.
pl.wikipedia.org/wiki/Wodzowie_D%C3%BAnedain%C3%B3wArathorn_II
z tym, że w Silmarillionie jest to duzo bardziej pokręcone, na modłę Pisma Świętego. Zdecydowanie warto.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów