📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:10
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:41
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ktoś mówi, że WOŚP to coś dobrego, bo łączy polaków i czyni dobro. Owszem, niby tak jest, ale co z tego, skoro Owsiak kupuje sprzęt, który powinien być bez łaski w każdym szpitalu. Dlaczego nie ma WOŚP w UK czy Niemiec? Bo tam ten sprzęt jest w "standardzie"...
A my nie dość że wypierdalamy w chuj pieniądza na ZUS itp. i jeszcze musimy płacić na WOŚP, żeby kupić coś co jest oczywistością na zachodzie. I nie pisać mi, że PRL był itp. bo najgorsze co może być to tłumaczenie swojej nieudolności.
Na dodatek słyszałem, że jak WOŚP kupi np łóżka, to w budżecie automatycznie skreśla się ten zakup... nie wiem, czy to prawda, ale faktem jest, że WOŚP to symbol nieudolności naszego kraju, w którym na obowiązkowy sprzęt cały naród musi robić "ściepę"
A my nie dość że wypierdalamy w chuj pieniądza na ZUS itp. i jeszcze musimy płacić na WOŚP, żeby kupić coś co jest oczywistością na zachodzie. I nie pisać mi, że PRL był itp. bo najgorsze co może być to tłumaczenie swojej nieudolności.
Na dodatek słyszałem, że jak WOŚP kupi np łóżka, to w budżecie automatycznie skreśla się ten zakup... nie wiem, czy to prawda, ale faktem jest, że WOŚP to symbol nieudolności naszego kraju, w którym na obowiązkowy sprzęt cały naród musi robić "ściepę"
ja pierdole, to jakiś dowód ? owsiak kradnie do słoika i zakopuje a później robi mape i chowa do butelki... Kurwa! Niech nie pierdoli o słoiku tylko niech pokaże zestawienia, kosztów,wydatków, przychód, koszty obsługi i niech wytłumaczy dlaczego kasa idzie na jego firme i jego żonki...
plus cały WOŚP to tylko zwykła medialna szopka - okej, zbierają kase, zarąbiście, tylko że przyjmując że i w tym roku zebrali cos koło 50 mln złotych - łał - fajnie - tylko że to i tak jest chuj, zwykłe mydlenie oczu :
"
Szacunkowa wielkość jawnego długu publicznego, po uwzględnieniu wahań kursu złotego, rośnie obecnie z 927,5 mld zł na koniec czerwca 2013 r. do 959,1 mld zł na koniec grudnia 2013 r., czyli o przeszło 172 mln zł na dobę, 7,2 mln zł na godzinę i 1988,40 zł na sekundę. Szacunki wykonano przy założeniu stałego kursu złotego z 6.10.2013 r. (4,21 zł/euro).
"
172 mln zł na dobę !!!! o tyle co dzień zwiększa się zadłużenie państwa - czyli tyle "naszej" kasy poszło sie jebać - te 50 mln raz rocznie to nic przy tym co rozkradają świnie przy korycie i nic, dokładnie nic nie zmieni a ma tworzyć tylko iluzje, jak to pięknie i ładnie jest i jak to Polacy sie potrafią zjednoczyć - a gdyby państwo nie było rozpierdzielane od lat i doprowadzane do stanu tuiny to codziennie te 172 mln można by przeznaczyć na to co Owsiak przeznacza te 50 mln raz w roku.
"
Szacunkowa wielkość jawnego długu publicznego, po uwzględnieniu wahań kursu złotego, rośnie obecnie z 927,5 mld zł na koniec czerwca 2013 r. do 959,1 mld zł na koniec grudnia 2013 r., czyli o przeszło 172 mln zł na dobę, 7,2 mln zł na godzinę i 1988,40 zł na sekundę. Szacunki wykonano przy założeniu stałego kursu złotego z 6.10.2013 r. (4,21 zł/euro).
"
172 mln zł na dobę !!!! o tyle co dzień zwiększa się zadłużenie państwa - czyli tyle "naszej" kasy poszło sie jebać - te 50 mln raz rocznie to nic przy tym co rozkradają świnie przy korycie i nic, dokładnie nic nie zmieni a ma tworzyć tylko iluzje, jak to pięknie i ładnie jest i jak to Polacy sie potrafią zjednoczyć - a gdyby państwo nie było rozpierdzielane od lat i doprowadzane do stanu tuiny to codziennie te 172 mln można by przeznaczyć na to co Owsiak przeznacza te 50 mln raz w roku.
Narzekaczy to dupa boli, że te pieniądze nie do nich trafią
Dlatego najbardziej kościół biadoli... bo mafia nigdy nie lubiła konkurencji...
Za gówniarza zbierałem - i można dostrzec pewne rzeczy. Np. pańcia w futrze ze swoim bossem podjeżdżają merolem, gdy prosimy ich o wrzucenie pańca odwraca wzrok i udaje że nie widzi i nie słyszy, a boss stwierdza, że teraz nie ma drobnych i wrzuci jak wyjdzie... z tacy by se wydał? Potem wyszli bocznym wyjściem by na nas nie trafić
A jak ktoś ma mało to i chętniej wrzuca... jak pewna babcia chciała mi stówkę wrzucić to jej powiedziałem, że to za dużo (babuszka widać było, że pieniędzy to nie ma), że wystarczy symboliczna złotówka i już się wspiera... nie miałem sumienia by wrzuciła mi taką kasę do puszki...
I jak to człek zaobserwować mógł to tylko ktoś kto rozumie i poznał biedę potrafi się podzielić ostatnią kromką chleba, a jaśnie państwo było, jest i będzie i nikomu pomagać nie będą... bo po co mają wspierać przyszłą możliwą konkurencję?
A i wreszcie nawet na największych zadupiach coś się dzieje, nagle okazuje się, że sumptem oddolnym, chcących zwykłych ludzi da się zrobić coś COŚ, a nie tylko siedzieć przed kompem i pierdzieć jak to źle i niedobrze w kraju i nic się nie dzieje...
Dlatego najbardziej kościół biadoli... bo mafia nigdy nie lubiła konkurencji...
Za gówniarza zbierałem - i można dostrzec pewne rzeczy. Np. pańcia w futrze ze swoim bossem podjeżdżają merolem, gdy prosimy ich o wrzucenie pańca odwraca wzrok i udaje że nie widzi i nie słyszy, a boss stwierdza, że teraz nie ma drobnych i wrzuci jak wyjdzie... z tacy by se wydał? Potem wyszli bocznym wyjściem by na nas nie trafić
A jak ktoś ma mało to i chętniej wrzuca... jak pewna babcia chciała mi stówkę wrzucić to jej powiedziałem, że to za dużo (babuszka widać było, że pieniędzy to nie ma), że wystarczy symboliczna złotówka i już się wspiera... nie miałem sumienia by wrzuciła mi taką kasę do puszki...
I jak to człek zaobserwować mógł to tylko ktoś kto rozumie i poznał biedę potrafi się podzielić ostatnią kromką chleba, a jaśnie państwo było, jest i będzie i nikomu pomagać nie będą... bo po co mają wspierać przyszłą możliwą konkurencję?
A i wreszcie nawet na największych zadupiach coś się dzieje, nagle okazuje się, że sumptem oddolnym, chcących zwykłych ludzi da się zrobić coś COŚ, a nie tylko siedzieć przed kompem i pierdzieć jak to źle i niedobrze w kraju i nic się nie dzieje...
Do Wośpu nic nie ma , bardziej poglądy polityczne Owsiaka, ale naprawdę rozpierdalają mnie płasko ryje którzy wrzucają 1 pln od mamusi do skarbonki wośpu zabierając serducho i lansują sie tygodniami jacy to oni nie są bezinteresownie pomocni i tyle.
Ja wrzuciłem jednak tej naklejki nie wziąłem nie będę ulegał stygmatyzmowi jakiemuś
" Mój OFE o którym dowiedziałęm sie u fryzjera jest chujowy. Dziekuje" Rozjebał mnie
Skoro to takie oczywiste i ewidentne że kradnie, to wystarczy złożyć odpowiednie zawiadomienie do prokuratury i po sprawie. Jak widać życzliwych nie brakuje, na pewno drążą. Sprawozdania finansowe są jawne i jakoś nic nie mogą wygrzebać.
Co do samego sprzętu, to mam dzieci, bywałem na oddziałach położniczych i dziecięcych i widziałem ile tego sprzętu od orkiestry jest i jak najbardziej jest on w użyciu.
Co do samego sprzętu, to mam dzieci, bywałem na oddziałach położniczych i dziecięcych i widziałem ile tego sprzętu od orkiestry jest i jak najbardziej jest on w użyciu.
Ludzie Owsiak daje troche kwoty na szpitale Polskie. A nowa informacja jest taka, że buduję kolejną dla siebie DRUGĄ rezydencje.
Jest jeszcze jeden mały haczyk WOŚP. Jeśli jakiś szpital zostanie obdarowany sprzętem przez orkiestrę to ma zablokowaną drogę inwestycji na podobny cel ze środków NFZ. A dowcip polega na tym, że sprzęt kupowany przez orkiestrę wybierany jest ze szczególnym uwzględnieniem ceny, co skutkuje czasami zakupami sprzętu poprzedniej generacji. Ale przynajmniej sztuka się zgadza i hucznie można to ogłosić
Nie czaje kurwa, jak wy możecie oceniać ile jest warte ludzkie życie. Sprzed który kupuje ratuje ludzi, bo państwo ma to w dupie, państwo woli robić lewe przetargi i cały hajs chować do swoich kieszeń.
Chuj jak odpala sobie z tego jakaś działkę, ważne że sprzęt z WOŚP uratuje komuś życie.
A jak ktoś nie chce mu dawać hajsu, to mija ludzki z puszkami, a nie pluje jadem po całym internecie, jaki Owsiak to złodziej, i jacy ludzie idioci że dają mu pieniądze.
Chuj jak odpala sobie z tego jakaś działkę, ważne że sprzęt z WOŚP uratuje komuś życie.
A jak ktoś nie chce mu dawać hajsu, to mija ludzki z puszkami, a nie pluje jadem po całym internecie, jaki Owsiak to złodziej, i jacy ludzie idioci że dają mu pieniądze.
i tak nigdy nie dam ani grosza
Zrobi coś dobrze człowiek to każdy będzie szukał dziury w całym. POLSKA!
Widzę, że żydostwo się szerzy... zostawcie Owsiaka w spokoju i weźcie się za robotę. Płakać się chce. Myślałem, że jak się nie wspiera takich akcji to się w nich nie uczestniczy...
Moja klasa brała w tym udział. 3/4 klasy poszło na zbiórkę pieniędzy (mnie nie było, mam ważniejsze rzeczy do roboty). KAŻDY oddał po około 15-50zł. Około 200-300zł wyciągnęli z puszki dla siebie. Lecę o te 50mln zebranych, że jakby nie ci od zbierania to z 50 milionów zrobiłoby się jakieś 200 000 000zł. Prędzej ludzie o to powinni się martwić, a nie o to czy p. Owsiak coś dla siebie wziął (co w sumie mu się należy bo nie ma obowiązku tego robić, a robi więcej niż złodzieje, którzy powinni robić coś dla Polski).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów