Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Czyli może to Mołdawia?
Jaka znowu Mołdawia ? To Ukraina, pewnie gdzieś na spod Kijowa albo z któregoś regionu bardziej na wschód od niego.
Jaka znowu Mołdawia ? To Ukraina, pewnie gdzieś na spod Kijowa albo z któregoś regionu bardziej na wschód od niego.
Jest to możliwe, ale... surżyk ma dość spore miejsce występowania
Jest to możliwe, ale... surżyk ma dość spore miejsce występowania
Owszem, ale tutaj to z całą pewnością nie jest żadna Mołdawia. Poza tym surżyk nie jest czymś jednolitym. Tutaj na podstawie wymowy raczej obstawiam rejon, o którym wspomniałem wcześniej.
Owszem, ale tutaj to z całą pewnością nie jest żadna Mołdawia. Poza tym surżyk nie jest czymś jednolitym. Tutaj na podstawie wymowy raczej obstawiam rejon, o którym wspomniałem wcześniej.
I tu się z Tobą zgadzam
„…ale ukraińska rewolucja będzie różniła się od wszystkich innych rewolucji ścisłymi związkami męskimi. I nie mówię tutaj o przyjaźni! Aby zrzucić z siebie okupację Moskali to ukraińscy mężczyźni muszą poznawać jeden drugiego. To jest droga do wolności, droga do niezależności. I wierzę, że kiedyś taki dzień nastąpi”- Stepan Bandera, „Ukraiński naród i rewolucja”, 1950 rok
Szukam tej pozycji, ale nie mogę znaleźć. "Kresom" nie wierzę, ale jak masz źródło to podrzuć. Swoją drogą to wiesz, że polski rząd na uchodźstwie wspierał powojenną działalność Bandery? Ot, tak hipokryzja
Oglądając cokolwiek tutaj. Odnoszę wrażenie, jakbym cofną się o 20lat.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów